Sterrenbeelden

 

 

 

Mijn sterrenbeeld is weegschaal, want ik ben 3 oktober geboren. Hieronder zal ik eerst wat vertellen over weegschaalkindjes (omdat ik dat zelf ben).
Daar onder zal ik ook de andere sterrenbeeldjes beschrijven.

Mensen hebben het altijd over; geloof je daar in of niet. Maar het is niet echt een kwestie van geloven. Het is een beschrijving van een aantal punten van je karakter. Het heeft ook te maken met de tijd en plaats waar je bent geboren en wat je ascendant is. De rest heeft te maken met erfelijkheid en opvoeding, anders zouden er maar 12 soorten karakters bestaan! Astrologie is vooral een handig hulpmiddel om je sterke punten te leren zodat je ze kunt benutten en je mindere punten zodat je daar aan kunt werken. Zo kun je andere mensen ook beter leren begrijpen.

En die horoscoopjes in de krant zijn grappig, maar zou ik niet al te serieus nemen. Anders zouden dus bijvoorbeeld alle weegschaaltjes op een dag hetzelfde meemaken!?

 
Weegschaaltje
(21/9-20/10)

Een weegschaalkindje is een kindje waar ouders veel plezier aan zullen beleven. Het is lief, aanhankelijk en heel open. Meestal zeer rustig, soms wel wat schrikachtig. Bijvoorbeeld dreunende geluiden of ruzie kan hij slecht verdragen. Hij laat zich de zorg graag aanleunen en heeft dus soms wat meer stimulans nodig. Heeft een grote behoefte aan een harmonieuze omgeving. Zeer sfeergevoelig. Houdt van vertrouwde dingen en regelmaat. Ziet boosheid als gebrek aan liefde.


Schorpioentje
(21/10-20/11)

Van nature een gesloten typje dat zich lichamelijk normaal ontwikkelt maar laat begint te babbelen. Sluit zich af bij gebrek aan liefde. Schikt zich moeilijk. Heeft zijn eigen willetje en huilt tot het zijn zin krijgt. Driftig kindje. Strenge maar rechtvaardige opvoeding werkt waarschijnlijk het beste. Hij houdt van natuur, van bloemen en planten. Hij laat zich niet met zich sollen. Houdt van spannende films en boeken, met een voorkeur voor griezelverhalen. Het zijn echte haantjes de voorsten die echter snel hun geduld verliezen en driftig worden als de zaken niet naar hun zin verlopen.


Boogschuttertje
(21/11-20/12)

Het is een opgewekt en actief kind. Met alles vroeg. Hij heeft ook een grote behoefte aan vrijheid om zich te ontplooien. Hij reageert goed op aanmoediging en goede voorbeelden. Hij heeft veel moeite zich te schikken. Kan soms een strenge hand nodig hebben. Hij houdt van gezelligheid, is gek op spelletjes en dieren. Heeft een sportieve instelling. Als ouders deze woelwater een strobreed in de weg liggen krijgen ze met een andere kant van het karakter te maken; hun kind laat zich niet gemakkelijk de wet voor schrijven. Hij houdt van lezen, kennis vergaren. Soms kunnen ze dan kleine dingen vergeten. Hij voelt zich vaak aangetrokken tot ongewone gedachten en filosofieŽn. Waarom is dit, waarom is dat?


Steenbokje
(21/12-20/1)

Een steenbokje is een rustig kind dat niet al te veel belangstelling lijkt te hebben en zich langzaam ontwikkelt. Hij heeft grote behoefte aan geborgenheid en moederliefde, al laat hij dit niet zo blijken. Zorg bij een steenbokje voor regelmaat en stimuleer zijn belangstelling door zelf opgewekt te zijn. Hij zal meer blijken te begrijpen dan je denkt. Het vroege steenbokje leeft graag in zijn eigen droomwereldje, maar moet nog leren dat er verschil is tussen fantasie en werkelijkheid. Je zou makkelijk kunnen denken dat ze verlegen zijn, maar dat is schijn. Het is een manier om anderen beter te kunnen observeren.


Watermannetje
(21/1-20/2)

Een actief kindje met een levendige belangstelling, die al gauw voor is op zijn leeftijdgenootjes. Hij schrikt en huilt snel, maar is over het algemeen opgewekt. Heeft naar verhouding weinig moederliefde nodig. Hij kan erg nerveus zijn. Help hem zich te leren beheersen en zorg voor een rustige omgeving. Hij is gek op denkspelletjes. Koppig kan het zijn en eigenzinnig. Het watermannetje is een individualist , een zelfdoener, een solist, maar heeft het ook nodig om samen met anderen iets te doen. Dan zal het belang van het geheel voorop staan, zonder overigens het eigenbelang uit het oog te verliezen. Hij zal opkomen voor iedereen die niet eerlijk behandeld wordt.


Visjes
(21/2-20/3)

Ze zijn zoet maar wel wat angstig en daardoor traag met zeer grote behoeft aan geborgenheid. Hij heeft een grote behoefte aan moederliefde. Het is belangrijk te helpen het zelfvertrouwen te ontwikkelen te zorgen voor een rustige omgeving, stimulans en beloning. Het zijn de gevoeligste kindjes. Emotioneel en kwetsbaar. Het zijn dagdromers met een rijke fantasie. Op latere leeftijd geven ze daar dikwijls op hun eigen wijze vorm aan, op papier, in dichtvorm of verhalen. Door hun emotionaliteit pakken ze makkelijk gemoedsstemmingen van anderen op. Dit kan nadelig zijn als anderen in de knoop zitten, maar handig als ze maatregelen moeten nemen en zullen dan haarfijn aanvoelen welke dat moeten zijn. Mede hierdoor zal een visje dat iets doet wat niet mag genoeg hebben  aan een berisping. Hij voelt scherp aan waar het op staat.


Rammetje
(21/3-20/4)

Een rammetje huilt snel wanneer iets niet lukt. Heeft een sterke drang om op onderzoek uit te gaan en is een vroeg kruipertje en pratertje. Is snel zelfstandig, maar ook impulsief. Je kunt hem het beste opvoeden met een flinke dosis vrijheid om zich te ontwikkelen en een aantal duidelijke regeltjes. Het is een echte volhouder. Ze kunnen hun emoties op een hartstochtelijke manier uiten. Veel energie en wilskracht. Is ook impulsief en wordt soms ongeduldig als de dingen naar zijn zin te langzaam gaan.
Heel direct, heel eerlijk, met alle goede en kwalijke gevolgen.


Stiertje
(21/4-20/5)

Een wat langzaam, gemakzuchtig kindje dat veel aandacht vraagt en liefde nodig heeft. Hij komt in een groot gezin snel tekort. Van nature een vrolijk kind. Met een liefdevolle aanpak is hij beste te stimuleren. Boosheid wekt bij het stiertje meestal koppigheid op.
Hun realiteitsgevoel is sterk ontwikkeld, ze weten hel goed wat wel en niet belangrijk is. Ze houden van lekker knus thuis met wat lekkers op de bank.


Tweelingetje
(21/5-20/6)

Vriendelijk kindje met grote aandacht voor de omgeving. Wel gauw angstig en ongeduldig met een sterke behoefte aan veiligheid. Gedijt het beste in een rustige omgeving met vaste regeltjes. Teveel toegeeflijkheid maakt hem onzeker. Kindje gaat vroeg praten. Is heel gemakkelijk af te leiden.
Beweeglijk, stil zitten is er niet bij. Constant bezig met van alles en nog wat. Een echt handenbindertje. Dit kindje vindt het heerlijk nieuwe dingen te ontdekken. Is gek op spelletjes. Op school dreigen er problemen als de stof niet interessant genoeg is, dan wordt hij snel afgeleid. 


Kreeftje
(21/6-20/7)

Een kindje dat heel veel moederliefde nodig heeft en door angst achter kan blijven, maar dat later weer snel in zal halen. Hij heeft veel steun, rust en vertrouwen nodig. Wordt pas laat zelfstandig en zal alles doen om zijn moeder te plezieren. Hij wil voelen dat het thuis een veilige haven is. Het is een zorgzaam en vrijgevig kind. Als het kreeftje de broodnodige liefde en aandacht niet krijgt, kan hij in zichzelf terugtrekken en onzeker worden. Met als gevolg dat hij egoÔstische trekjes gaat vertonen. Een vertrouwd stuk speelgoed is een ware schat, de gedachte dat hij er afstand van moet doen ondraaglijk.


Leeuwtje
(21/7-20/8)

Het zonnetje in huis. Zijn behoefte alles zo goed mogelijk te doen maakt hem kwetsbaar. Hij voelt zich veilig door hem te waarderen en begrip te tonen. Als u eens boos of verdrietig bent dan denkt het leeuwtje dat u niet meer van hem houdt. Veel wilskracht en kan behoorlijk tekeer gaan als hij zijn zin  niet krijgt.
Het is een open en eerlijk kind. Een zeer trots kindje maar ook koppig. Als het eenmaal gekozen heeft, dan is dat weloverwogen gebeurd en is het moeilijk hem nog van die beslissing af te brengen. Hij wil wel eens arrogant en dominant zijn maar reageert overgevoelig als hij het mikpunt is van grappen. Het is goed een stiertje te leren dat hij niet altijd nummer 1 kan zijn.


Maagdje
(21/8-20/9)

Een maagdje voelt zich gauw bedreigd en heeft grote behoefte aan geborgenheid, ook al lijkt dat soms niet zo omdat hij niet makkelijk zijn gevoelens toont. Hij huilt gauw en is van nature gauw prikkelbaar. Heeft grote behoefte aan regelmaat en vaste regels, neigt daardoor tot braafheid. Over het algemeen vroege pratertjes. Ze zijn voorzichtig in alles wat ze doen. Het is een pietje precies. Hij zal niets afraffelen. Hij is zorgvuldig, netjes en nauwkeurig en stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen. Als dit uitdraait op een teleurstelling steekt hij dat niet onder stoelen of banken. Het maagdje moet leren dat niet iedereen streeft naar perfectie en dat het ook niet werkt altijd maar je ongenoegen hierover uit te spreken. Op school is het een goede leerling. Maar als het nut van het vak niet wordt ingezien zakt de interesse gauw weg.

 

TOP

                              

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13-01-11

Copyright © 2004-2011 Mama's webdesign