Medisch dagboek 2005
Artsenbezoeken, therapieën, psz en alg. ontwikkeling

De laatste afspraken staan steeds bovenaan.

Tot 31 december - Ambulante begeleiding

Inmiddels hebben we bericht van 'Ons tweede thuis' gekregen over begeleiding op de peuterspeelzaal. Het zal nu dus waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Mika daar eindelijk naartoe kan. Voor mij hoeft dat nog niet zo nodig, maar voor Mika zijn ontwikkeling zou het goed zijn.

x-je Mama

Woensdag 21 december - Psychologische test

Mika is van het weekend langzaamaan opgeknapt. Hij begint gelukkig weer trek te krijgen in lekkere dingen dus dat is een goed teken. De zetpilletjes die de dokter had voorgeschreven tegen het spugen hebben we uiteindelijk niet hoeven gebruiken gelukkig. Jens eet sinds gister gelukkig ook weer al zijn hapjes en hij is ook weer helemaal vrolijk.

Maandag had Mika een psychologische test in de VU, alleen kon ik niet met hem mee want van het weekend was ik dus ziek geworden. Ook spugen en echt heel erg beroerd. Ik had ook overal pijn en kon niet eens normaal meer liggen. Gelukkig gaat dat nu ook beter.
Maargoed, Mika heeft de test heel erg goed gedaan (André is mee gegaan) en nu wordt die weer eerst besproken in de VU en dan gaan ze daarna aan de hand van de uitslag een schooladvies geven. Sommige onderdelen van de test hebben ze niet eens afgenomen omdat dat te makkelijk zou zijn voor Mika! Dat was leuk om te horen natuurlijk!

Dinsdag hadden we ook weer een afspraak in de VU en ik twijfelde nog om hem af te zeggen maar ik dacht dat het wel ging. Viel dat even tegen. Ik voelde me weer helemaal beroerd. Mika was in de VU weer even naar de opvang en toen we hem kwamen halen zat hij op een soort tandemdriewieler voorop en een klein meisje achterop. Dat was zo schattig! Hij kon niet fietsen maar liep gewoon met zijn voetjes mee

x-je Mama

Vrijdag 16 december - Huisarts

De revalidatie-arts is gister dus niet door gegaan. Mika is woensdagavond heel erg ziek geworden. Hij begon ineens te spugen in zijn bed terwijl hij juist zo vrolijk was de hele dag, hij had ook gewoon lekker gegeten. We hebben z'n hele bedje verschoond en Mika zelf uiteraard en ondertussen was Jens ook weer wakker. Na een tijdje bij Jens te hebben gezeten sliep hij weer en ging ik weer terug om bij Mika te helpen. Het spugen ging maar door en Mika was doodop. Hij was echt spierwit. Om 2:15 uur ben ik weer teruggegaan naar Jens die ook weer wakker was en uiteindelijk heeft André met Mika de hele nacht zowat rechtop gezeten omdat Mika eerst niet meer wilde gaan liggen. De hele donderdag heeft Mika op de bank gelegen onder een dekbedje. Ik heb de dokter nog gebeld voor Jens en gelijk Mika zijn verhaal verteld. Volgens hem is het een virus. Gelukkig begon Jens weer een beetje voeding binnen te houden en begon de koorts te zakken. 
Mika bleef de hele dag spugen en ieder slokje water wat er inging kwam er weer uit. Hij was heel slap en te suf om iets te zeggen of te antwoorden.
Afgelopen nacht heeft Mika doorgeslapen met af en toe wat hoesten maar vanmorgen ging het spugen weer door. De dokter weer gebeld waarop deze zei dat hij langs zou komen. De hele ochtend bleef Mika zeggen dat de dokter moest komen om "beter te maken". 
Zo aandoenlijk, Jens begon op te knappen en probeerde steeds Mika zijn handje te pakken. Mika was te zwak om echt te reageren en liet Jens met zijn slappe handje spelen terwijl hij er naar bleef kijken.
De dokter heeft naar Mika zijn longetjes geluisterd en die waren 'schoon'. Zijn buikje voelde ook goed aan. Hij zag ook hoe zwak Mika was en vond het tijd om te zorgen dat hij vocht ging binnen houden. Hij schreef een recept uit voor zetpilletjes tegen braken voor Mika. Want als hij nog langer zou blijven spugen zou hij kunnen gaan uitdrogen en dat zou betekenen aan het infuus. Maar gelukkig toen Mika vanmiddag wat had gedronken kwam het er niet uit, dus ik heb even gewacht met de zetpil geven. Gelukkig was Nikita vroeg thuis die heeft samen met een vriend nog even het recept bij de apotheek opgehaald. 
's Avonds heeft Mika een paar hapjes geroosterd brood gegeten en zat toen de hele tijd te jammeren. Hij kon niet zeggen wat er was maar dat hij doodop was zagen wij zelf wel. Om half zeven sliep Mika en ik heb hem 1x horen kuchen. Hopelijk slaapt hij nu lekker door en is hij morgen wat meer opgeknapt.
Jens begint steeds meer op te knappen en juist toen de dokter binnen kwam zette Jens het op een schreeuwen. Toen hij de dokter zag begon hij weer te lachen, de dokter vroeg nog hoe het nu met Jens was maar zag al dat het beter begon te gaan.

 

Woensdag 14 december - Kinderpsychologe

Maandag hadden we weer een afspraak in de VU. Een gesprek met de kinderpsychologe over de test die ze aankomende maandag gaan doen met Mika. Hopelijk is hij dit keer niet zo dwars en heeft hij zin om mee te werken aan de testjes. Mika speelde ondertussen bij de opvang in de VU waar hij het nog steeds heel leuk vindt.

x-je Mama

Dinsdag 6 december - Hydrotherapie

Vandaag tijdens de hydrotherapie was Mika dwars, dat heeft hij eigenlijk nooit. Hij wilde niet vanaf de kant duiken, 'deze vuist op deze vuist' wilde hij niet zingen. Dat heeft hij nooit. Nou was Elfie er ook niet, zijn vriendinnetje. Mark kwam gelukkig nog wel even kijken, die speelde nog met Mika door speeltjes in het water te gooien die Mika dan weer voor hem ging halen. De komende weken zou de hydrotherapie nog even doorgaan, maar dat kan helaas niet doorgaan aangezien het zwembad gemaakt gaat worden. De voegen vernieuwen ofzo. Maar in ieder geval gaan we nu in januari nog 3x door. Gelukkig maar!

x-je Mama

Dinsdag 29 november - Hydrotherapie

De afgelopen week hebben we helaas weinig kunnen stappen buiten met dat slechte weer.

Vandaag bij de hydrotherapie deed Mika het weer supergoed. Hij stond te leunen op een drijvend plastic blok en opeens liet hij los en stond gewoon een seconde of 3 helemaal los! ... tot hij het doorhad, toen hield hij zich snel weer vast. Ook het drijven gaat echt steeds beter. Hij 'zwemt' al een heel stuk los. Hij stond ook weer op in de schutterstand (op 1 knietje en 1 voetje) en liet ook toen weer bijna los! 
Hij ging ook weer even knuffelen met Elfie, zo schattig is dat, dan gaat hij echt heel lief kijken naar haar, haha. Maargoed dat hydrotherapie nog verlengd wordt met 3 weken. Want eigenlijk was dit de laatste keer maar omdat Mika en ook andere kindjes op het moment zo goed gaan, gaan ze nog even door.

x-je Mama

Dinsdag 22 november - Hydrotherapie

Bij het zwemmen deed Mika het weer erg goed. Hij doet steeds meer in zijn eentje. Nikita was vandaag mee het water in. Toen ze aankwamen was Elfie er nog niet en Mika bleef maar vragen waar ze bleef met haar mama. Gelukkig kwamen ze al gauw en toen Mark er ook was was alles weer compleet. Dit keer deed Tobias ook weer mee. Waarschijnlijk gaat het zwemmen met dit groepje in december ook nog door. Vooral omdat juist net nu de doelen bereikt worden. Mika zijn doel is nog steeds het los lopen en dat gaat op het moment steeds beter. Vandaag heeft hij ook rondgelopen in een bandje en dan zonder de 'vleugeltjes'.

Gister moest ik met Jens naar het consultatiebureau en Mika wilde graag mee. Hij is dus niet eens bang geworden van de vorige keer dat hij 2 prikken kreeg, mijn stoere ventje! Haha!

x-je Mama

Dinsdag 15 november - Hydrotherapie

Vanmorgen zijn we weer naar hydrotherapie gegaan en ondanks Mika nogal dwars en baldadig was heeft hij toch goed zijn best gedaan. Het water mocht vandaag even op Mika zijn hoogte, zodat hij goed los kon stappen met zijn bandjes en dat deed hij dan ook heel goed. Hij voelt zich steeds zekerder in het water. Nadeel is alleen wel dat hij het ook probeert als hij zijn bandjes nog niet om heeft en dan gaat hij dus kopje onder. Gelukkig vindt hij dit niet eng meer en moet er om lachen als het gebeurt. Drijven op zijn rug gaat ook goed, maar vandaag wilde hij alles steeds wanneer het net andersom moest. Bijvoorbeeld als hij op zijn buik moest wilde hij op zijn rug en andersom. 
In het water springen vanaf de kant vindt hij ook zo leuk, alleen wilde hij vandaag niet staand maar zittend het water in springen. 
Grappig was ook toen hij zag dat Mark los dreef op zijn bandjes dat Mika dat ook meteen wilde, haha!
Elfie wil hij nog steeds altijd even knuffelen, dan zie je hem al kijken naar Elfie en aan zijn blik zie je dat hij haar een knuffel wil geven, zo schattig!
Nu is het eigenlijk nog maar 2x, maar ze gaan overleggen of ze nog even door zullen gaan omdat ze met z'n drieën toch wel erg goed gaan. Mika gaat de laatste tijd met sprongen vooruit. In het water ging hij zelfs ook even in de schutterstand zitten, dat is op één knie en op één voetje. Thuis doet hij dat af en toe ook, voorheen ging dat echt niet. Hij loopt ook steeds makkelijker met zijn rollie. 
Of deze ontwikkeling nou ook gekomen zou zijn zonder het zwemmen weten we natuurlijk niet maar je kunt aan Mika goed merken hoe enthousiast hij steeds is. Hopelijk besluiten ze nog eventjes door te gaan.

x-je Mama

Zondag 13 november - Hydrotherapie

Dinsdag heeft Mika met papa gezwommen! Hij was ook weer een keertje mee omdat we na het zwemmen nog een afspraak hadden in de vu. Mika vond het prachtig natuurlijk want het was alweer een tijd geleden dat papa met hem gezwommen had. Het ging ook erg goed. Mika loopt zelfs al los met zijn bandjes door het water, als het water op de goed hoogte staat! Af en toe wordt hij wat overmoedig en verliest dan zijn evenwicht, dan schrikt hij even als hij kopje onder gaat, maar hij herstelt zich snel. 
Bij die andere afspraak hebben we Mika nog even naar de opvang van de vu gebracht. Hij vindt het daar altijd erg leuk. Nu ook weer, toen we hem kwamen halen zat hij lekker aan een tafeltje wat te drinken en ging daarna weer lekker verder spelen. Hij was nog helemaal niet van plan om met ons mee te gaan, haha!
In de wachtruimte kwamen we Dinie met haar dochtertje Sabine nog tegen. Dat was wel heel apart, want we kennen ze alleen al 2 jaar van internet en mailen enzo en hadden ze nog nooit in het 'echt' ontmoet. Heel apart dan als je al zoveel van elkaar weet!

x-je Mama

Dinsdag 1 november - Hydrotherapie

Gelukkig had Mika vanmorgen geen last meer van zijn prikken van gister. Vannacht was hij wel 3x wakker, maar vanmorgen was hij gewoon weer vrolijk. Dus kon hij gewoon naar hydrotherapie.
Vandaag waren ze met 3 kindjes. Mika heeft vandaag zelfs een stukje helemaal los gedreven op zijn bandjes. Hij houdt al beter zijn mondje dicht, maar zodra hij moet lachen vergeet hij het weer en krijgt dan weer een slok naar binnen. En aangezien hij nogal vaak moet lachen gebeurt dat dus ook vaak. Ook het stappen in een band gaat steeds beter.
Het drijven op een plankje gaat op zich wel goed alleen bijt hij er steeds in, ik heb nu al zo vaak gezegd dat dat niet mag maar op de één of andere manier vindt hij dat lekker om in te bijten of zo. Drijven op zijn rug ging ook super, ik hoefde hem alleen nog aan zijn benen vast te houden en te duwen.
Een meisje wat ook bij hem in het groepje zit vond hij opeens zo lief dat hij die ineens begon te knuffelen. Dat was zo schattig dat we helemaal in een deuk lagen. Voor we weggingen moest hij haar nog even een handje geven (knuffelen ging niet want ze zaten alletwee in de buggy, haha).

x-je Mika

Maandag 31 oktober - Consultatiebureau/prikjes

Vandaag was Mika alweer zo dapper. Hij moest voor de laatste keer (aangezien hij 4 is geworden) naar het consultatiebureau. De ogentest was prima, de figuurtjes had ik thuis al met hem geoefend zodat ik aan de hand van zijn uitspraak precies zou weten wat hij zou zeggen. En toen de 2 prikken... Daar had ik hem ook op voorbereidt ..... Hij zat heel lief rustig bij mij op schoot en kreeg de 1e prik, Mika schreeuwde heel hard auw, maar ging niet huilen, bij de 2e prik schreeuwde hij weer auw maar huilde nog steeds niet!!! Ik was zo trots op mijn kereltje. Het werd wel erg rood op de 'prikplek' en ik moest het in de gaten houden. Maar thuis was dat gelukkig weg. Om een uur of 5 begon hij wel heel erg te huilen van de pijn in zijn arm, ik gaf hem een paracetamolzetpil en na een half uur werd hij weer wat rustiger. Gelukkig, hij had zich zo goed gehouden, maar nu zag ik dat hij echt pijn had. Mijn dappere kereltje, de zoveelste prikken (naalden) die hij al doorstaan heeft.... Hij is dapperder dan mij!

x-je Mama

Woensdag 26 oktober - Hydrotherapie - Ambulante begeleiding

Gister ging Nikita mee naar hydrotherapie. Mika wilde weer met Nikita het water in. Hij is nu veel ontspannener met op zijn rug drijven. Hij moet alleen nog steeds leren dat hij zijn mondje dichthoudt want hij verslikt zich nog best vaak doordat hij tijdens het lachen water binnenkrijgt. Tijdens het stappen in zijn boot/band ging hij nog kopje onder toen hij een bal wilde vasthouden en naar achteren gleed, maar hij raakt niet meer direct in paniek dus dat is een goed teken. Ze waren dit keer met 4 kindjes, net mooi eigenlijk.

Wij hadden hier een gesprek met iemand van "Ons tweede thuis" die langs kwam voor een intake-gesprek over Mika. Zij zullen Mika gaan begeleiden op de peuterspeelzaal. Maar voordat zij dit kunnen regelen moeten we weer eerst een indicatie aanvragen via CIZ en dat duurt gemiddeld ook weer zo'n 6 weken, maar we weten nu in ieder geval hoe en wat. Het is wel onvoorstelbaar tegen wat voor bureaucratie wij aanlopen met de zorg voor Mika. We hebben nu al zo vaak alles over Mika ingevuld dat ik het bijna blind kan doen. En het is voorlopig ook nog niet de laatste keer..
Maar zij bieden eventueel ook nog andere ondersteuning, zoals bijv. bij opvoeding thuis, of eventueel een speciale opvang in Aalsmeer. Maar wij gaan voorlopig voor de ondersteuning op een reguliere psz en gaan dan eerst kijken hoe Mika het daar doet voor we verdere beslissingen nemen.

x-je Mama

Dinsdag 18 oktober - Stappen - Hydrotherapie

Zondag zijn we nog even gaan wandelen en Mika liep zelf mee met zijn rollie. Hij wilde even naar de paardjes kijken bij de manege op de hoek. Mika gaat weer steeds steviger lopen. Heuveltje op of af, het maakt Mika niet uit.

Vandaag deed hij het ook weer heel goed bij de hydrotherapie, ondanks dat hij vannacht weer 3x wakker was. Mika heeft een blaasje in zijn mond en heeft daar veel pijn van. Hij roept ook steeds "weg weg" en wijst daarbij op zijn wang. Hij ging weer met Nikita het water in. Er waren dit keer maar 3 kindjes. Alleen de oefening dat hij op Nikita d'r benen moet staan ging wat minder. Hij hing eigenlijk meer om Nikita d'r nek. De oefening dat hij moet spatten met zijn benen ging prima maar dat vindt hij dan ook altijd leuk om te doen. Lopen in een grote band (bootje zonder bodem) ging ook heel erg goed. Het drijven op zijn rug met zijn bandjes om gaat ook een stuk beter dan voorheen. Nu na het zwemmen merk je dat Mika echt wel moe is, hij zal wel vroeg in slaap vallen vanavond en hopelijk slaapt hij nu door. Ik heb Nikita geld meegegeven naar school om op de terugweg even iets te halen bij de apotheek. Hopelijk hebben ze er wat voor. Zonder die pijn slaapt hij ook vast beter.

x-je Mama

Woensdag 12 oktober - Stappen - Hydrotherapie

Maandag was het weer heerlijk weer en aangezien Mika graag naar buiten wilde om te stappen heb ik gelijk Jens in de draagzak gehesen en zijn we gaan wandelen. Vrijdag wilde Mika ook opeens stappen en toen is hij zelfs helemaal naar de speeltuin gestapt. Ik had Chico ook mee, Mika wilde dit graag en hoopte dan ook dat hij dat hele stuk ook nog terug kon stappen want hem tillen zou absoluut niet kunnen. Maar ik heb Mika lekker een tijdje in de zandbak laten spelen en na wat moeite doen om hem uit die zandbak te krijgen is hij uiteindelijk toch helemaal weer teruggestapt. Dat is toch wel ruim 1 km bij elkaar!

Bij de hydrotherapie deed Mika het weer prima gister. Hij is af en toe wel heel baldadig maar hij doet wel goed zijn best. Alleen ontspannen op z'n rug drijven vindt hij wat lastig, waarschijnlijk omdat hij het wat eng vindt. Nikita was dit keer weer met hem het water in en dan is hij altijd nog iets baldadiger dan normaal.

x-je Mama

Zondag 9 oktober - Duowagen

We zijn lekker gaan wandelen met de nieuwe duowagen. Daar kwamen we weer een paar dingen tegen waardoor je merkt dat de wagen 'enorm' is. Je heb van die hekjes voor sommige stoepen paden staan zodat er geen fietsers of brommers kunnen komen, althans, niet rijdend. Maar wij kwamen er met de wagen ook niet door, de wagen was gewoon te lang om goed te kunnen draaien. In het bos waren de paden te zanderig en te smal zodat we over het fietspad moesten lopen. Waar je dus steeds aan de kant moet voor de fietsers. Gelukkig was het verder het bos in een stuk rustiger en hadden we daar geen last meer van fietsers. Maar een bruggetje op met die wagen valt ook niet mee. Maar Mika had het in ieder geval goed naar zijn zin in zijn nieuwe wagen tijdens het wandelen.

x-je Mama

Woensdag 5 oktober - Hydrotherapie - Maatsch.werk

Dinsdag 'mocht' ik zelf weer eens het water in met Mika bij de hydrotherapie. Het ging erg goed. Mika liep in een hoepel die ik vasthield en sommige momenten leunde hij er zelfs haast niet op en liep hij zowat zelfstandig! Er waren maar 2 andere kindjes, waarvan de ene na een half uur al wegging en de ander er daarna uitging omdat ze klierig werd. Dus...Mika had het hele bad met 2 fysiotherapeutes voor hem alleen. Maar of hij het leuk vond is een tweede. Hij bleef maar in de rondte kijken waar de anderen waren. Het werd in ieder geval wel een priveles! Wat een luxe. Voordeel was wel dat we nu alle ruimte hadden om rustig om te kleden. 's Middags om 4 uur moesten we weer terug naar de VU want nu hadden we weer een afspraak met de maatschappelijk werkster, als het goed is wordt er nu binnenkort contact met ons opgenomen door 'onstweedethuis' die de begeleiding gaan doen op de peuterspeelzaal.

x-je Mama

Dinsdag 27 september - Hydrotherapie - Duowagen

Het was vanmorgen weer behoorlijk druk bij de VU. Er stond een lange rij voor de parkeerplaats, gelukkig kon ik nog net een plek daarbuiten vinden. Jens was weer thuis met papa dus kon ik met Nikita en Mika opschieten.
Het ging goed bij de hydrotherapie alleen wordt Mika soms wat erg druk in het water. Met Nikita ziet hij het natuurlijk als één groot feest en echt ontspannen is er niet meer bij. Volgende week moet ik misschien maar weer een keertje zelf mee het water in. Al wil Mika dat niet, want toen ik dat vroeg riep hij gelijk:'Taa', waar hij dus Nikita mee bedoelt. Hij mocht weer van de kant afspringen en dat vindt hij ook altijd zo leuk. En op het grote vlot zitten, dat is één van zijn favoriete oefeningen.

Toen we thuiskwamen was er gebeld door het revalidatiecentrum dat ze de duowagen kwamen brengen. Toen hij binnenkwam met de wagen zag ik inene hoe groot hij eigenlijk was. Het opklappen is nog even wennen en opgeklapt is hij nog steeds niet echt klein, dus dat wordt nog even puzzelen in de auto, maar we kunnen er in ieder geval weer op uit!

x-je Mama

Dinsdag 20 september - Hydrotherapie

Papa bleef vanmorgen thuis met Jens dus ben ik met Mika en Nikita naar de VU gegaan. Onderweg zijn we nog even gestopt bij een fotoshop om pasfotootjes te maken van Mika maar die was nog niet open dus reden we maar door. 
Dit keer ging Nikita met Mika mee het water in bij de hydrotherapie. Er was nog maar 1 ander jongetje. Volgens de fysiotherapeute zou de rest ook nog komen. Tegen half 11 waren alle kindjes er eindelijk (het begon om 10:00 uur). Best veel dit keer, het waren er 8! En dan allemaal met een ouder (of zus) in het water, zo druk had ik het nog nooit meegemaakt. Aangezien Nikita mee het water inging had ik mooi even tijd om weer wat foto's te maken.  
Mika had het weer goed naar zijn zin. Af en toe nog wat baldadig maar het lopen in de band op laag water is hij nog niet verleerd gelukkig! Bij het met de bal naar elkaar gooien zit hij maar te roepen "mi mi", dan duurt het hem te lang voor die bal weer terug komt, haha. Toen we naar buiten liepen kwamen we de ergotherapeute (Karin) nog tegen, maar die was in gesprek dus die spreek ik later nog wel. Zij is ook pas bevallen, 4 maanden ongeveer. Als de hydrotherapie is afgelopen maken we wel weer een afspraak.
Op de terugweg hebben we nog even gauw de pasfoto's laten maken. Dat lukte trouwens goed aangezien de jongen die ze maakte Mika goed aan het lachen kreeg.
De gehandicaptenparkeerkaart moeten we van de week maar halen, want Nikita moest natuurlijk naar school en papa weer naar z'n werk. Maar de foto's hebben we in ieder geval vast!

x-je Mama

Maandag 19 september - Gehandicaptenparkeerkaart

Vandaag kreeg ik bericht dat we de gehandicaptenparkeerkaart kunnen ophalen, eindelijk! Wat zal dat heerlijk zijn om te kunnen parkeren zonder moeilijk te doen en Mika makkelijk uit de auto te kunnen tillen. We moeten alleen nog even 2 pasfoto's hebben en zonder die duowagen kunnen we nog steeds de deur niet uit. Even kijken hoe we dat gaan doen...

x Mama

Donderdag 15 september - Hydrotherapie - Revalidatiecentrum

Maandag is er iemand geweest van het revalidatiecentrum om de maxicosi op te meten en de adapters mee te nemen die ze dan op de duowagen gaan maken. Eerst moest ik eigenlijk naar Alphen aan den Rijn maar ik heb gebeld dat dat wat lastig is met een baby en een kindje wat niet kan lopen dus vandaar dat er iemand langs kwam. 

Dinsdag was het weer even wennen. Vroeg op, kindjes voeden, aankleden, alle spullen voor het zwemmen meenemen. Gelukkig was Nikita thuis. Zij begint op dinsdag pas om 13:30 uur. Zij nam Mika mee in de auto en ik de rest. Bij het VU was de parkeerplaats vol, maar we konden er wel snel op gelukkig. Pfoe, dat viel niet mee de maxi-cosi dat hele stuk te tillen buiten en binnen de VU. Mika was weer dolenthousiast dat we weer het water ingingen bij de hydrotherapie. Dit keer waren ze met 3 kindjes. Dat ging voor mij ook weer een stuk makkelijker zónder die dikke buik, haha. Mika was wat baldadig en wild in het water maar hij deed zijn oefeningen goed. Iedereen moest natuurlijk ook gelijk even Jens bewonderen. De revalidatie-arts kwam ook nog even langs maar Mika begon gelijk NEE te roepen. Hij vindt dat getrek en geduw aan zijn beentjes gewoon niet zo leuk wat ze altijd doet. De fysiotherapeute vond hem trouwens ook vooruit gegaan. Hij zei nu ook 'peta' ipv 'pepe' tegen haar (ze heet petra). Na het zwembad wilde hij ook gelijk weer zijn broodje dus daar was niks aan veranderd, haha!

Vandaag kwam er weer iemand langs van het rev.centrum met een soort beugel met daarop een adapters vastgemaakt. Hij wilde weten of de maxi-cosi daar op paste. En dat deed het! Ik kreeg dus mijn eigen adapters terug, gelukkig, want nu kunnen we de 'gewone' wagen tenminste ook nog gebruiken. De beugel gaat nu weer naar Alphen en dan hebben we waarschijnlijk volgende week de duowagen...eindelijk! Jens is al 3 1/2 maand!

Mika begint steeds vaker dingetjes te zeggen die duidelijker klinken. Bij Mcdonald zei hij bijvoorbeeld altijd 'nonald' en nu zegt hij al 'mènonald' en zo zijn er nog wat woordjes die duidelijker worden. Ik ben daarom ook maar weer vaker aan het oefenen met hem want hij is er waarschijnlijk ook aan toe.

x Mama 

Zondag 11 september - Aangepaste wagen
(Vanaf september 2005 gaat mama mijn dagboekjes schrijven)

Deze week ben ik vooral bezig geweest met overal achteraan zitten. Onder andere de duowagen die we al ergens in maart aangevraagd hebben. Dat ligt dit keer niet aan de gemeente maar aan de leverancier. Hopelijk komt hij snel, want we kunnen geen kant op. Dinsdag begint Mika zijn hydrotherapie weer en ik ben bang dat we daar zonder duowagen heen moeten. Maar gelukkig heeft Nikita volgens haar nieuwe rooster dinsdagochtend vrij en dan kan ze mee. Ze zit nu nog niet druk in het leerprogramma dus dat kan nog net.

x-je Mika's mama

Woensdag 17 augustus - Fysiotherapie

Gister kwam Alies, de fysiotherapeute en we hebben weer geoefend. Lekker buiten want het was mooi weer. Ik was een beetje baldadig, ze wordt toch niet boos, hihi

x-je Mika

Donderdag 28 juli - Fysiotherapie

Vanmiddag kwam Francisca, de fysiotherapeute langs om met mij te oefenen. Het was alweer een tijdje geleden. Ze wilde met me gaan voetballen buiten maar ik had geen zin om te stappen en toen moest het toch. Toen ze even met mama praatte ging ik gauw naar buiten kruipen en heel hard lachen. Francisca zei dat ik een boef was en toen moest ik wéér stappen, dus ging ik weer even schreeuwen, maar het moest toch weer. Toen ze later wegging moest ik huilen. Francisca moest ook zowat huilen daarvan, hihi. Ik vind het altijd zo ongezellig als visite weggaat.

x-je Mika

Vrijdag 22 juli - Stappen

Dinsdagmiddag heb ik nog even gestapt met Nikita. Ze had 's ochtends gewerkt en toen ze thuis kwam vroeg ze of ik wou stappen en ik zei gelijk JA! We hebben niet zo ver gestapt, omdat ik niet meer wilde opeens zei Nikita dat we naar buurvrouw sok gingen, daar krijg ik altijd iets lekkers en toen wilde ik wel weer. Ik kreeg daar een banaan en toen zijn we weer teruggestapt.

x-je Mika

Maandag 18 juli - Stappen

Op het moment gaat het niet zo lekker met het stappen. Ik ben wat onzeker doordat ik een keer mijn evenwicht heb verloren met rollie. Mama gaat binnenkort weer helemaal opnieuw beginnen met oefenen met mij. Iedere keer als ze het nu vraagt om te gaan stappen roep ik heel hard néééé! Ook de trap op en af kruipen vond ik opeens heel eng, maar dat gaat nu alweer wat beter. 

x-je Mika

Maandag 27 juni - Peuterspeelzaal

Donderdag ben ik weer naar de peuterspeelzaal geweest, dit keer met papa. 
De kindjes waren allemaal buiten aan het spelen en aan het fietsen. Papa had mij bij zo'n karretje gezet waar je in kunt zitten, maar toen ik even niet oplette pakte een ander kindje hem. Ik heb daar ook nog even in de zandbak zitten spelen. Papa en mama willen eerst nog even overleggen met "ons 2e huis" over de hulp die zij hierbij gaan bieden voordat ze besluiten of ik hier naar de peuterspeelzaal kan of niet.

x-je Mika

Dinsdag 21 juni - Peuterspeelzaal

Vanaf nu zal ik even wat minder naar therapieën gaan, omdat Jens net geboren is doen we het eventjes wat rustiger aan. En ik moet ook gaan wennen aan de peuterspeelzaal. Vanmorgen ging ik voor het eerst naar de peuterspeelzaal met mama. Mama had een intakegesprek met de leidsters en ik ging wat rondkijken en spelen. Ze hadden daar allemaal leuk speelgoed. Op een gegeven moment ontdekte ik ook een hele hoge glijbaan en ik probeerde op de trap te klimmen, maar mama kwam gauw om te zeggen dat ik dat niet mocht omdat dat te gevaarlijk was voor mij. Toen mama weer weg was moest ik heel hard huilen, mama en de leidster kwamen er gauw aan en mama dacht dat ik onderaan de glijbaan had gezeten, maar de leidster ontdekte gauw dat ik een duw had gehad van een kindje die zei dat ik in de weg zat. Mama vond het niet zo leuk en zette me in de autohoek. Daar had ik het helemaal naar mijn zin. Toen mama zei dat we weer naar huis zouden gaan wilde ik blijven maar toen ze zei; dan gaan we weer naar Jens, toen wilde ik gelijk mee! Donderdag gaat papa met me mee en dan gaan papa en mama overleggen of het wat voor me is op de peuterspeelzaal.

x-je Jens

Vrijdag 27 mei - Fysiotherapie

Gister kwam de fysiotherapeute langs bij ons thuis en toen zijn we een stukje buiten gaan lopen zodat ze kon zien hoe goed het gaat met het stappen met rollie. 
's Middags kwamen er mannen om de opritjes voor mij te maken bij de voor- en achterdeur. Ze zijn van kunststof zodat ik niet kan uitglijden. 

x-je Mika

Vrijdag 20 mei - Hydrotherapie -Revalidatie

Dinsdag was de laatste keer zwemmen in het ziekenhuis, papa en mama mochten weer alletwee mee het water in. Petra was er helaas niet bij dit keer, maar ik had het wel weer heel erg naar mijn zin hoor! Melle, Alie, Mark en Selma waren er ook. Na het zwemmen dronken en aten we nog wat en had Mark voor iedereen een cadeautje! Ik kreeg een boekje en mama een beertje/muis voor de baby, lief he!

Donderdag waren we weer bij de revalidatiearts. Die ging weer voelen aan mijn benen enzo. Bij mijn rug moest ik er steeds van giechelen. De rev.arts vond dat ik goed vooruit was gegaan.

x-je Mika

Zaterdag 14 mei - Psz - Hydrotherapie - Mtsch.werk/opvang

Dinsdagochtend gingen we eerst even langs de peuterspeelzaal hier in de buurt om te kijken of het daar gezellig is voor mij. Papa en mama stonden nog voor het raam te kijken of ze wel naar binnen konden gaan maar ik riep al "mi mi" en wees naar binnen. Ik bedoelde natuurlijk dat ik graag naar binnen wilde. Papa en mama moesten lachen en gingen naar binnen. Daar hebben ze wat gepraat met een mevrouw en kregen informatie mee.

Daarna gingen we door naar het ziekenhuis, tijd om te zwemmen. Papa én mama mochten weer allebei mee het water in. Ik kan nu bijna helemaal alleen drijven met mijn bandjes om, mama had alleen nog met 2 vingers de bovenkanten van mijn bandjes vast!

Vrijdag moesten we weer naar het ziekenhuis en mocht ik weer naar de "opvang" daar. Ik heb lekker gespeeld in de zandbak. Toen papa en mama me weer kwamen halen vertelde de leidster aan papa en mama dat ik steeds in de box wilde, hihi, ik vind gewoon die babyspeeltjes zo leuk!

x-je Mika

Maandag 9 mei - Logopedie

Zaterdagochtend was het weer tijd voor de logo. Daar kwam ik Danny ook weer tegen, had ik al verteld dat dat jongetje naast mij lag in het ziekenhuis na mijn geboorte? Hij is 2 dagen jonger dan mij en heeft ongeveer hetzelfde als ik.

x-je Mika

Donderdag 5 mei - Hydrotherapie

Dinsdagochtend was natuurlijk weer mijn vaste zwemochtendje, dat was leuk, dit keer gingen papa én mama mee het water in! Ik heb ook bij papa op zijn rug paardje gereden in het water, ik hield papa bij zijn nek vast en mama zorgde ervoor dat ik er niet af gleed.

x-je Mika

Zaterdag 30 april - Mtsch.werk/opvang

Donderdag de 28e gingen we 's ochtend vroeg weer eerst naar het ziekenhuis. Papa en mama hadden weer een gesprek daar dus mocht ik weer naar de opvang in het ziekenhuis, leuk! Toen we daar binnenkwamen kroop ik gelijk weg om te gaan spelen, mama riep nog; dag Mika! maar ik was al onderweg naar het speelgoed. Toen ze me even later weer op kwamen halen was ik in de zandbak aan het spelen en wilde ik eigenlijk niet mee. Maar ik kreeg een snoepje en toen wilde ik het wel hoor!

x-je Mika

Dinsdag 26 april - Fysiotherapie - Hydrotherapie

Donderdag moest ik weer naar fysiotherapie. Het ging goed en ik moest weer allerlei oefeningen doen. Francisca had een aantal pionnen neergezet en ik mocht ze dan omgooien met een balletje. Op een gegeven moment ontdekte ik een balletje met het logo van newyorkpizza en ik riep meteen pi pi (betekent pizza), Francisca vond dat zo grappig dat ik het balletje mocht houden want ze had er meer.

Vanmorgen gingen we weer naar het zkh voor de hydrotherapie. Ik word er altijd helemaal blij van! Het ging ook heel goed, ik heb nu in een bandje helemaal zelf rondgestapt in het water. Papa ondersteunde alleen af en toe nog mijn kin zodat ik niet voorover het water in ging met mijn gezicht. 
Wat ik alleen niet leuk vind is dat ze steeds deze vuist op deze vuist gaan zingen, dan ga ik 'neeee' gillen maar dan wordt papa weer boos. Wel vind ik het liedje hoofd, schouders knieën teen heel leuk!

x-je Mika

Woensdag 20 april - Revalidatie - Hydrotherapie - Neuroloog

Vorige week donderdag zijn we naar een revalidatiecentrum geweest om te praten over een duowagen voor mij en de baby straks. Dat was leuk, ik kreeg nog een pen ook van die meneer. Daarna gingen we door naar de verloskundige. Ik heb lekker zitten spelen met een playmobilpiratenschip. Papa vroeg nog of ik even kwam kijken naar de baby op het scherm en of ik ook wilde luisteren naar de baby maar ik was net zo lekker aan het spelen...

Gister moest ik weer naar hydrotherapie en papa ging weer met mij het water in. Leuk! Papa gooide mij weer lekker in de lucht. Ik was alleen wat dwars volgens mama omdat ik heel hard 'neeee' riep als Petra zei dat we 'deze vuist op deze vuist' gingen zingen. Dat riep ik ook toen ik op mijn rug moest drijven. Ik had er gewoon niet zo'n zin in.

Vandaag moesten we langs de neuroloog, de revalidatiearts was er ook bij om nog over wat dingetjes te praten. De neuroloog vond dat ik heel erg vooruit was gegaan sinds vorig jaar.
Vanmorgen kwam er trouwens nog iemand langs van de gemeente om te meten bij de voor- en achterdeur omdat er opritjes komen zodat ik makkelijk naar binnen en buiten kan met mijn rollie.

x-je Mika

Woensdag 13 april - Hydrotherapie

Dinsdag was het weer tijd voor mijn hydrotherapie en dit keer ging papa mee! Voor mama wordt het wat zwaar nu in d'r eentje. En papa ging met mij het water in. Het was hartstikke leuk, want papa kon met mij heel hoog uit het water springen en mama kon de laatste keer maar een klein stukje omhoog springen. Toen ik met de boot zonder bodem mocht gaan lopen kon papa me zowat niet bijhouden, hij hoefde zelfs de boot niet eens meer vast te houden, zo goed ging het!
Na het zwemmen moest papa weer naar z'n werk en toen werd ik heel erg verdrietig, dat vind ik nooit leuk als papa naar zijn werk gaat.

x-je Mika

 

Dinsdag 5 april - Ergotherapie - Hydrotherapie

We moesten weer heel vroeg de deur uit want ik moest weer naar de ergo eerst. Voorlopig de laatste keer want Karin heeft dan zwangerschapsverlof want haar baby'tje komt al heel gauw. We moesten even wachten want Karin was nog in bespreking en toen heb ik lekker eerst even alleen met mama gespeeld op de trampoline en de ton en met de boksbal. Dat was grappig alleen zwiepte hij steeds terug en dan ging hij tegen mijn hoofd, hihi.

Daarna was het tijd om te zwemmen. Ik ging weer met de bandjes om op mijn buik zwemmen en dat ging heel goed. Dan houdt mama haar hand onder mijn buik en dan zwem ik. Even later mocht ik zo'n piepschuimplankje vasthouden en dan kun je een beetje drijven. Er is ook zo'n heel groot rond piepschuimeiland en daar mocht ik opzitten en dan gingen Petra en mama mij het hele zwembad doorduwen. Dat vond ik ook wel stoer hoor! Eerst durfde ik daar nooit op, nu wel. Daarna mochten de andere kindjes om de beurt. Toen mochten we er met z'n allen op zitten (5) met de beentjes over de rand en dan gingen de mama's en papa's zingen "op een rode paddestoel..." en bij "hoepla" dan tilden ze ons met een grote boog door de lucht. Alleen tilt mama me dan niet zo hoog omdat dat niet meer zo goed gaat voor mama, maar niettemin vind ik het heel erg leuk hoor! 
Karin kwam ook nog even langs om te kijken hoe ik het deed.
En voor we het wisten was het alweer afgelopen...jammer....dan word ik altijd even boos en daarna is het weer over. Dan gaat mama ons afdrogen en dan drinken we altijd nog even koffie en ondertussen praat mama dan met Petra over hoe ik het deed enzo.

x-je Mika

 

Woensdag 30 maart - Hydrotherapie - Revalidatie

Dinsdag gingen we weer naar hydrotherapie. De revalidatie-arts kwam nog even langs in de kleedkamer want die had mijn zooltjes bij zich. Ze gingen we even om mijn voetje passen en toen in mijn schoentje. Nu moeten we iedere dag iets langer oefenen met de zooltjes in mijn schoentjes. De eerste dag 1 uur en steeds een half uur langer.
Het zwemmen was weer leuk al was ik volgens mama wat dwars. Ik wilde steeds iets anders doen dan de oefeningen die ik moest doen. Het ging wel heel erg goed. Ik heb even zelfs langs de railing gelopen in het water toen het ondiep stond. Het was best druk trouwens, alle (7) kindjes waren er en de meesten met 2 volwassenen erbij.

x-je Mika

Woensdag 23 maart - Ergotherapie - Hydrotherapie

Gister moest ik met mama vroeg de deur uit want we gingen eerst naar ergotherapie. Dat ging weer goed. Karin gebruikte het wekkertje weer zodat ik precies weet hoelang ik bezig moet zijn met een spelletje, als de wekker gaat dan mag ik opruimen en dan gaan we iets anders doen. Nu word ik ook niet meer boos als ik niet meer wil, want ik weet nu dat dat wekkertje snel zal gaan!

Daarna door naar het zwemmen. Wat een feest! Ik begon gelijk weer te trappelen in het water. Zo hard dat iedereen kleddernat werd, dus ook hun haren, hahaha. Petra en Wil, de fysiotherapeutes, moesten er erg om lachen en waren blij dat ik het zo naar mijn zin had. Ik heb ook met mama door het water gestapt toen de bodem hoog stond. Het gaat wel wat moeilijker dan op het droge maar het lukte me wel!

x-je Mika

Dinsdag 15 maart - Hydrotherapie

Vanmorgen zijn we weer naar hydrotherapie geweest. Het ging heel goed dit keer. Ik kon heel goed met mijn beentjes zwemmen. En toen ik zwembandjes om had ging het zelfs heel goed met mijn armbewegingen, ik ging echt vooruit! Ik had veel plezier met de andere kindjes!

x-je Mika

Dinsdag 8 maart - Ergotherapie - Röntgenfoto - Hydrotherapie

Gister was ik eerst naar de ergo in de VU. Dat was leuk, lekker springen op de trampoline en dan via een glijbaantje eraf. We hebben ook nog een spelletje met blokjes gedaan en dat ging heel goed. Karin had er nu een soort wekkertje bij zodat ik wist dat ik tot het belletje met het onderdeel moest doorgaan.

Daarna moesten we naar de röntgenafdeling want er moest nog een röntgenfoto van m'n heupjes gemaakt worden. Lachend ging ik daar naar binnen want ik was vrolijk. Toen legde mama mij op een soort bed en ik zie opeens een raar apparaat boven me wat ik heel erg eng vond. Ik klamp me aan mama vast en begin te gillen, terwijl mama mijn broek en schoenen uitdoet zegt ze dat het niet eng is, maar toen kwamen er 2 assistentes die me vasthielden en mama moest even weg omdat ze een baby in de buik heeft en dat is gevaarlijk ivm straling. Ik wilde mama niet loslaten en gilde. Er kwam een meneer in een witte jas bij om mij ook vast te houden en ik zag mama achter een scherm en ik bleef huilen en mama roepen. Mama moest er ook van huilen. Toen het klaar was kwam mama weer gauw bij me en ik was buiten adem van het gillen. Gauw naar huis, ik vond het helemaal niet leuk!

Vanmorgen gingen we wéér naar de VU, maar nu was het leuker. We gingen in het zwembad. Dat is heel warm en daar kreeg ik hydrotherapie (fysio in het water). Er waren nog 5 kindjes en ik vond het heel erg leuk. Alleen als ik op mijn rug moet zwemmen vind ik nog heel eng, ook al houdt mama me vast. We moesten ook met z'n allen op een soort eiland, een rond plateau, zitten en dan met het liedje "op een grote paddestoel..." en dan bij "hoepla" tilden de papa's en mama's ons weer omhoog. Dat vond ik ook zo eng, maar toen ik zag dat de andere kindjes lachten wilde ik ook wel. Gelukkig was het vandaag een stuk leuker dan gister...

x-je Mika

Zondag 6 maart - Fysiotherapie

Donderdag was het weer tijd voor mijn fysiotherapie. Er lag nog steeds heel erg veel sneeuw dus we reden er langzaam naar toe. In het straatje bij de fysio lag het echt heel hoog en toen mama wou inparkeren gleed de auto helemaal weg en stonden we opeens overdwars op de weg! Mama moest mij helemaal naar binnen dragen want stappen was wel heel moeilijk door die hoge sneeuw en de buggy reed al helemaal niet. Ik heb even met een puzzel van de teletubbies gespeeld en daarna mocht ik met schuim op de spiegel spelen, dat vind ik altijd wel heel leuk, alleen smeer ik altijd alles op mijn shirt en mijn haar, lekker kliederen!

x-je Mika

Woensdag 2 maart - Ergotherapie

Maandag was ik bij ergotherapie. Karin had allerlei speeltjes op de vloer gelegd in een soort van parcours. Zo kon ze kijken waar ik naar toeging en wat me interesseert. Ondertussen ging ze even met mama praten over het zwemmen. Want iedere week zwemmen en iedere week ergotherapie wordt wat veel van het goede. Een beetje te vermoeiend voor mij. Dat zou ook betekenen iedere maandag én iedere dinsdag naar het VU, los van alle andere afspraken daar. Nu ga ik misschien vóór het zwemmen naar ergo. Mama wil even kijken of dat gaat.

Dinsdag kwam Nikita uit school met een gekneusde voet, nu konden we allebei niet goed lopen! Eigenlijk moesten we weer naar de VU vanmiddag maar mama werd gebeld dat het niet doorging, want de kinderpsychologe en de mw die bij het gesprek zouden zijn waren beiden ziek. Ikzelf hoest nog wel een beetje maar niet meer de hele nacht.

x-je Mika

Woensdag 23 februari - ziek..

Gisteravond heb ik weer wat gegeten, pasta, maar dat is vooral omdat ik zo gek op pasta ben. Ik heb niet meer gespuugd gelukkig. Ik heb ook doorgeslapen weer sinds een paar nachtjes, alleen heb ik nog wel veel gehoest. Mama vond het daarom niet verstandig om vanmorgen naar het ziekenhuis te gaan. We moesten eigenlijk naar de revalidatie om mijn zooltjes op te halen maar dat gaan we nu volgende week doen. Ik had wel even naar buiten gewild want het sneeuwt!
We werden ook nog gebeld door de fysio van het VU dat het zwemmen volgende week dinsdag begint. Maar we moeten volgende week al naar 4 (!) afspraken, dus mama heeft gezegd dat we de 1e keer overslaan. Ben benieuwd hoe dat gaat met mama d'r dikke buik..

x-je Mika

Maandag 21 februari - Ergotherapie

Vanmorgen moesten we naar ergotherapie. Ik had er zin in en ben zelfs alléén op de schommel geweest. Karin had er een soort band opgelegd waardoor ik het wel leuk vond. Ik riep nog even Nikita maar die was niet mee dit keer, die was op school zei mama. Ik heb ook nog op de trampoline gesprongen en op de grote bal geklommen. Daarna gingen we met een soort grote stukken puzzel van een soort schuimplastic figuurtjes eruit halen. Het in elkaar zetten vond ik wat minder. Voor we naar huis gingen praatte mama nog even met Karin over een dubbele kinderwagen waar ik straks samen met de baby in kan zitten, leuk! 's Middags thuis werd ik wat hangerig en opeens moest ik spugen, ik zat een tijdje bij mama op schoot en viel toen in slaap, toen ik weer wakker werd moest ik weer heel erg spugen. Ik heb vannacht ook niet veel geslapen want doordat ik zo verkouden ben zat mijn neus dicht en kreeg ik geen lucht. Toen ik even later weer in slaap viel heeft mama me op de bank laten slapen en toen papa thuis was en we aan tafel gingen begon het spugen weer. Ik had nog niet eens wat gegeten. Zelfs het slokje drinken kwam er weer uit. Ik heb nog heel even met papa in bad gezeten maar toen ik zowat weer in slaap viel heeft mama me gauw afgedroogd en aangekleed. Mijn neus en wangen waren vuurrood dus heeft mama er lekker zalf op gesmeerd. Ik wilde wat drinken en mama gaf me een slokje water en net voor ze me in bedje legde moest ik weer spugen, het slokje water er weer uit...
Hopelijk gaat het morgen beter.

x-je Mika

Dinsdag 15 februari - Ergotherapie

Maandag moest ik weer naar ergotherapie en omdat Nikita vakantie had ging ze ook mee. Eerst mocht ik de radio pakken en heb ik allerlei bandjes uitgezocht (en weer opgeruimd), daarna op de trampoline en toen moest ik weer op die schommel.... Dat wilde ik eigenlijk niet maar Nikita mocht er ook op en toen vond ik het wel leuk. Daarna weer met balletjes gespeeld, maar daar had ik niet zo'n zin in dus klom ik weer op de trampoline en ben ik nog even in m'n eentje gaan springen.

x-je Mika

Vrijdag 4 februari - Kinderpsychologe

Deze week heb ik lekker veel gewandeld met rollie. Dat is leuk door de nieuwe buurt want er zijn hier allerlei paadjes en zo kan ik iedere dag een stukje verder wandelen.

Vanmorgen moesten we weer naar de VU, papa en mama gingen praten met de maatschappelijk werkster en de kinderpsychologe over wat ze nu adviseren aan de hand van het overleg wat er is geweest tussen de neuroloog, revalidatiearts, fysio, logo, de psychologe en de maatsch.werkster. Papa en mama gaan nu nadenken over een evt. peuterspeelzaaltje of een speciale hulp aan huis. En dat zou dan een reguliere psz worden met ondersteuning van een gespecialiseerde leidster die dan de andere leidsters zou kunnen adviseren en eventueel ondersteunen. Zij zou dan ook evt. kunnen kijken of er aanpassingen gedaan moeten worden. Dan zouden papa en mama nog een psz moeten vinden die hier dan wat in ziet.
Terwijl papa en mama dat gesprek hadden mocht ik naar de speciale opvang in het ziekenhuis. Ik was daar al eens eerder geweest en toen ging het ook goed, dus probeerden mama en papa het nu ook. Ik herkende het nog wel hoor, ik wist meteen weer waar ik vorige keer ook mee gespeeld had. Met van die leuke poppetjes, 'Little people' geloof ik. Toen papa en mama me weer kwamen halen wilde ik niet weg en riep 'titten' (zitten) tegen papa en mama. Er zat een klein kindje naast me en ik wees op haar hoofd en zei 'baby', ze was wel bijna een jaar ofzo, maar toch was dat volgens mij een baby, hihi.

x-je Mika

Donderdag 27 januari - Fysiotherapie

Vandaag moest ik weer naar de fysio. Het ging best goed dit keer. Ik mocht ook kleuren in een boekje met kleurplaten. Ik hield steeds de goeie kleur bij de kleur op het plaatje. De fysio was verbaasd dat ik de kleuren al kende (inclusief de kleurnamen), maar dat wist ik natuurlijk allang. Ik heb ook nog even laten zien hoe ik loop met mijn rollie en aan mama's handje. Ik mocht ook nog foam-figuren op de spiegel plakken. Ook heb ik nog rubberen ringen van een heel hoog paaltje afgehaald. Er zou vandaag ook nog een bespreking over mij plaatsvinden met alle 'mijn' specialisten (fysio, ergo, logo, rev. etc), ik ben benieuwd wat daar uit komt!

x-je Mika

Woensdag 26 januari - Revalidatiearts/zooltjes

Vanmorgen moest ik naar de schoenmaker in het VU. We zaten al een tijdje te wachten en toen ging ik met mama op het bord krijten. Tot ik het zat was, toen gooide ik de krijtjes weg. Een meneer kwam helpen opruimen en zei tegen mij: 'wat doe jij nou?' En toen moest ik heel erg lachen. Na zo'n 3 kwartier wachten kwam de rev.arts ons halen en ik begon te schreeuwen. Mama had gezegd schoenmaker en dan komt de rev.arts! Maar op haar kamer was de schoenmaker. Die vroeg of mijn naam fins was en vond hem erg mooi. Ik moest met mijn blote voetjes op een carbonpapier staan en dan ging hij met een potlood langs mijn voetje. Dat kietelde zo erg dat ik ging giechelen en ging stappen, maar dat mocht nou net niet. Toen hield de rev.arts mijn andere voetje omhoog zodat dat niet meer kon. Maar doordat de schoenmaker gebukt zat kon ik mooi aan zijn haren zitten, hihi. Volgens de schoenmaker had hij uiteindelijk goeie afdrukjes om inlegzooltjes te maken. Die zooltjes krijg ik omdat mijn ene voetje ietsje doorzakt en dan kunnen die zooltjes voorkomen dat mijn voetjes verkeerd gaan groeien. Over 4 weken kunnen we ze ophalen.

's Middags moesten we nog even wat op de brievenbus doen en toen ben ik met mama helemaal naar de brievenbus gelopen met mijn rollie. En dat is bij ons nieuwe huis verder dan bij ons oude huis! Ik mocht ook de brieven zelf in de bus doen. Het was wel koud maar er lag gelukkig niet veel sneeuw meer op de stoep, want anders kan ik niet zo goed stappen als het glad is.

x-je Mika

Maandag 24 januari

Vanmorgen werd ik pas om 8 uur wakker, ik ben vannacht namelijk heel lang wakker geweest. Van 1 tot 4 uur!! Papa en mama waren toen wel een beetje boos op mij omdat ik niet wilde slapen...
Maar toen ik wakker werd moesten we opschieten want ik moest weer naar de ergo. Er lag een heleboel sneeuw. Mama was er niet zo blij mee want de deuren van de auto zaten dichtgevroren. Toen we eindelijk onderweg waren bleek de weg ook nog eens glad. Maar gelukkig is alles goed gegaan. Bij de ergo was ik een beetje baldadig, ik ging met de balletjes gooien die ik eigenlijk ergens in moest doen. Natuurlijk mocht ik op het eind ook nog even met de radio spelen. (die ene die ik thuis ook heb)

x-je Mika

Vrijdag 21 januari - Revalidatie - Logopedie

Dinsdag heb ik lekker geoefend/gewandeld met mama buiten. Het waaide wel heel hard maar ik vond het wel grappig.

Gisterochtend moesten we weer naar het VU voor mij, naar de revalidatie arts. Die ging weer aan mijn beentjes voelen en aan mijn voetjes. Ze vroeg ook weer van alles over wat ik kon, bijv. de trap opklimmen.....natuurlijk kan ik dat, hihi. Volgende week woensdag moet ik naar de speciale schoenmaker want dan krijg ik een zooltje in mijn schoentje.

Gistermiddag waren we bij de logopediste. Ik moest weer bellen blazen, op fluitjes blazen. En luisteren naar een bandje en dan moet ik het goeie plaatje erbij zoeken. Dit keer waren het plaatjes van mensen. Ik moest heel erg lachen om de gapende man. Ik kwam Renzo ook nog tegen, dat jongetje kom ik ook altijd bij de fysio tegen en soms in het VU.

x-je Mika

Maandag 17 januari -Ergotherapie

Vanmorgen ging ik bij Ergotherapie eerst weer op de trampoline, maar ik begon gelijk al te vragen om de radio, daar mag ik altijd mee spelen. Daarna in de tunnel om de radio te zoeken. Ik heb ook nog even op de schommel gezeten met de ergotherapeute Karin, maar op een gegeven moment vond ik het toch te eng en wilde er af. Toen mocht ik ook nog even krijten op het bord. Wat later vond ik ook nog wat boontjes op de grond en ging ze verzamelen, ik herinnerde me dat nog van toen met de andere kindjes. Dus mocht ik ook nog even lekker met m'n handjes graaien in de emmer met boontjes. Dat vind ik altijd zó lekker!

x-je Mika

Zaterdag 15 januari - Ergotherapie - Informatieavond asfyxie

Maandag moest ik weer naar de Ergo, ik had er dit keer niet zoveel zin in en dat kwam waarschijnlijk omdat ik de nacht ervoor 3 uur lang wakker ben geweest midden in de nacht..

Dinsdagavond moesten papa en mama naar het VU voor een informatieavond over de kindjes met asfyxie (zuurstofgebrek bij de geboorte) die ze gevolgd hebben vanaf de geboorte. Mama zal binnenkort een apart hoofdstukje hierover maken.
Nikita heeft mij in bed gelegd en op mij gepast. Voor het eerst helemaal in d'r eentje, goed he!

x-je Mika

Dinsdag 4 januari - Ergotherapie

Maandag moest ik weer naar ergotherapie. Natuurlijk eerst weer even springen op de trampoline en daarna op de schommel die ik in het groepje altijd een beetje eng vond. In mijn eentje durfde ik er wel op. Ik mocht ook met de cassetterecorder spelen en toen heb ik mee zitten zingen door de microfoon, dat hoorde je dan over de boxen. Karin, de ergo, en mama moesten er heel erg om lachen. Helemaal toen ik begon met :'opa, opa, opa' dat deed ik namelijk met een hele 'zware' stem.

x-je Mika

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13-01-11

Copyright © 2004-2011 Mama's webdesign