Medisch dagboek 2004
Artsenbezoeken, therapien, psz en alg. ontwikkeling

De laatste afspraken staan steeds bovenaan.

 

Maandag 27 december - Ergotherapie

Vandaag moest ik weer vroeg naar ergotherapie. We waren bijna te laat want mama moest eerst nog de ramen krabben, er zat een hele dikke laag ijs op!
En weet je wat grappig is, de ergotherapeute krijgt ook een baby'tje, ze is 4 weken verder dan mama.
Eerst werd ik nog even boos, want we waren in dezelfde ruimte waar ik ook altijd met de andere kindjes was, maar die waren er nuniet. Ik mocht weer op de trampoline en toen begon ik het weer leuk te vinden. Ik mocht ook op een hele grote bal liggen p de trampoline. Ik heb er ook nog bijgestaan bij die bal en dan mocht ik er op slaan, leuk joh!
Daarna mocht ik bellenblaasbellen gaan vangen en dat ging hartstikke goed. Ik verwachtte dat daarna het witte laken kwam om wat te eten maar die kwam niet .... dat vond ik wel heel erg jammer hoor.

Mika

Vrijdag 24 december - Uitslag onderzoek - Fysiotherapie

De uitslag vorige week van het ziekenhuis is niet helemaal goed gegaan, maar dat wisten we al. De ondergrens is 19 maanden. D.w.z. dat ik in ieder geval het niveau van 19 maanden heb en hoeveel ik daarboven zit hebben ze niet kunnen vaststellen dus de test wordt waarschijnlijk nog eens overgedaan.

Gister ben ik weer naar fysiotherapie geweest, ik moest weer van alles doen waar ik geen zin in had. Tot ik het schuim op de spiegel ontdekte....dat is leuk!! Dan kan je lekker met je handjes de spiegel insmeren en er dingetjes op plakken. Eigenlijk was het al afgelopen maar omdat er niet meteen weer een kindje kwam mocht ik nog even blijven spelen met het schuim. Ik had mijn hele hoofd ermee ingesmeerd!! hihi

Mika

Maandag 29 november - Ergo/logogroepje - Ontw.onderzoek

Alwr een week voorbij, pfff wat gaat dat toch snel. 
Afgelopen dinsdag was voor de laatste keer mijn ergo/logo groepje. Helaas waren Isa en Imane er niet. Toch was het wel weer leuk hoor, eerst natuurlijk weer met z'n allen op de trampoline springen. Daarna op de grote schommel met z'n allen, wat ik dus net leuk vind. En daarna nog muziek gemaakt met z'n allen en een soort verstopspelletje gespeeld. Omdat het de laatste keer was gingen alle mama's aan het eind nog koffie drinken en mochten wij nog even in de ballenbak met z'n allen. Er zijn ook nog leuke foto's gemaakt dus die kun je binnenkort zien hier.

Donderdag moesten we weer naar het VU, dit keer voor een ontwikkelingsonderzoek zodat ze straks een advies kunnen geven naar wat voor soort school ik moet of kan.
Toen ik binnenkwam mocht ik gelijk gaan spelen, wat mama al niet zo handig leek maar die mevrouw zei dat dat beter was dan gelijk beginnen. Ok. 
Toen ik dus moest gaan beginnen met de testjes en oefeningetjes had ik daar geen zien in want ik wilde gewoon verder spelen en bleef wijzen naar al het speelgoed. Ik moest een soort stokjes in gaatjes zetten maar dat ging niet snel genoeg dus moest het nog een keer maar ik vond 1 keer wel genoeg. Mama ging ook nog even weg want die moest praten met de psychologe over mij en papa bleef met mij bij de testjes.
Over 2 weken krijgen we de uitslag maar ben benieuwd of die wel zal kloppen....

Mika

Maandag 22 november - Ergo/logogroepje

Het is weer een hele drukke week geweest. Dinsdag natuurlijk weer naar het ziekenhuis voor mijn ergo/logo groepje. Dit keer waren we alleen veel vroeger want mama moest ook nog bloed laten prikken op een andere afdeling. Daarna ging ik met mama naar de revalidatieafdeling en papa weer naar zijn werk. Dit keer was het vooral erg leuk dat we met z'n allen in de ballenbak gingen!

Vrijdag is mijn nieuwe rollator bezorgd. Eindelijk mijn eigen rollator! Een hele mooie lichtgewicht van aluminium in het geel. Binnenkort zie je hem wel op de foto's.

Vanmorgen vroeg gingen we voor de laatste keer naar het oude huisje om de sleutels in te leveren. Dat was gek, de laatste keer in het huis waar ik geboren ben....
Mama vond het ook maar gek om zo weg te rijden. Nu is het echt niet meer van ons.

Mika

Vrijdag 5 november - Maatsch.werk/opvang

Gister hebben papa en mama de meubeltjes en mijn bedje van mijn kamertje verhuisd, ik vind het z leuk op mijn nieuwe kamertje, lekker groot!!
We hebben ook alvast Kiki en Pippi verhuist, in de auto gingen ze een beetje gek hijgen, maar toen ze weer in hun eigen hok zaten bij het nieuwe huis waren ze gauw weer rustig. Ik ben benieuwd hoe Chico (de hond) en Jerry (de kat) het morgen vinden in het nieuwe huis.
Alles begint wel hol te klinken in ons 'oude' huis, gek joh. En het nieuwe huis wordt steeds voller. Vanmorgen moesten papa en mama in het ziekenhuis zijn voor een gesprek en ik mocht voor het eerst naar de kinderopvang in het ziekenhuis, als het niet zou gaan dan zouden ze mama en papa bellen zodat ze gauw konden komen. Na een half uur mocht mama even bellen om te horen hoe het ging en toen zat ik net Bob de bouwer te kijken! En alles ging hartstikke goed. Toen papa en mama me weer kwamen halen was ik juist aan het mopperen en toen vertelde de leidster dat dat kwam omdat ze de tv had uitgedaan omdat ik toch iets anders aan het doen was, maarja die mevrouw kon natuurlijk ook niet weten dat ik dat thuis ook altijd wil, hahaha. Zij wist ook niet dat als de tv uitgaat dat ik dan de radio aan wil, hihi. Maar papa en mama waren heel erg blij dat het zo goed was gegaan, want ik ben er toch ruim een uur geweest!! Knap he?!

Vanavond slapen we voor het laatst in ons 'oude huisje', gek he, tot gauw!

Mika

Woensdag 3 november - Ergo/logogroepje

Dinsdag moest ik weer eerst naar het ziekenhuis voor het ergo/logogroepje. In de auto hoorden we een vaag bericht dat Theo van Gogh zou zijn neergestoken, maar ze wisten het niet zeker want dat hadden ze van een ooggetuige gehoord. Op de terugweg van het ziekenhuis hoorden we dat hij inderdaad overleden was, bah, eng hoor.
Op de parkeerplaats bij het ziekenhuis zag ik Isa al en werd helemaal enthousiast. We gingen trampoline springen en weer allerlei spelletjes met licht, wat ik niet zo veel aan vond. Daarna weer op de grote schommel, wat ik trouwens nu wel heel leuk vond!
Het eetmoment was dit keer weer hagelslag oplikken van een bordje. Eigenlijk moesten we het opzuigen met een rietje maar dat vonden we allemaal te moeilijk. Oplikken ging goed! Iedereen moest lachen omdat ik hagelslag over mijn hele gezicht had.

Mika

Dinsdag 26 oktober - Ergo/logogroepje

Dinsdagochtend natuurlijk rst weer naar het ziekenhuis voor mijn logo-ergogroepje. Eerst weer op de trampoline, daarna weer op die grote rol die schommelt. Dat vond ik dus heel eng en wilde er eerst niet op. Toen een ander jongetje eraf ging durfde ik wel even. Daarna weer op een hele grote rol heen en weer gerold. Ik wees al steeds naar de kast maar ze begrepen niet dat ik zin had in wat lekkers...
Er werd allemaal papier op de grond gelegd en wij moesten er op liggen. De ergo en de logo en de mama's gingen ons omtrekken, we mochten zelf een gezicht erop tekenen. Ik ging gewoon lekker krassen, dus toen ging mama maar samen met mij verder tekenen. 
Het eetmoment bestond vandaag uit vla drinken met een rietje. Dat was leuk!! Ik moest ook heel erg lachen omdat n jongetje steeds met z'n handje in z'n beker ging. Het lukte mij goed, het schijnt weer goed te zijn voor de mondspieren.
Op weg naar huis hebben we een boodschapje gedaan, daarna thuis een broodje gegeten, spulletjes gepakt en weer naar ons nieuwe huisje. Meneer Schouten was net even gaan lunchen. Mama en ik zijn toen maar weer naar dat postkantoor gegaan waar een pakketje lag wat door de postbode laatst aan de deur was gebracht toen we er niet waren. 

x-je Mika

Vrijdag 22 oktober - Ergo/logogroepje - Consultatiebureau

Dinsdag weer eerst naar het ziekenhuis, weer alle leuke spelletjes gedaan. Wat ik nu heel erg leuk vond was dat we omstebeurt in een groot kleed mochten liggen en dan gingen ze hen en weer wiegen en "Jonas in de wallevis" zingen. En uiteindelijk kwam je dan op een groot kussen terecht. Ik wilde nog wel 10x maar de andere kindjes moesten natuurlijk ook nog. Het eetrondje was dit keer boterham met pindakaas. Eerst smeerden ze pindakaas om onze mondjes heen. Haha, de meesten veegden het met hun arm weg! Maar het was de bedoeling het met je tong te doen dat is goed voor de mondspieren. Ik heb lekker het broodje op zitten eten en zat ook helemaal onder natuurlijk!

's Middag moesten we naar het consultatiebureau en Nikita ging ook mee gezellig. Die mevrouw ging van alles testen, maar mama zei al dat we heel veel in het ziekenhuis komen en dat er al veel getest wordt. Toen we daar weer weg gingen liepen we nog even bij de verloskundige binnen, dat zit aan de overkant van het consultatiebureau. Daar zat Ss (spreek uit sus), zij was degene die bij mijn geboorte was en vond het heel erg leuk ons weer eens te zien! Ze herkende ons gelijk en zei dat ze nog vaak aan ons dacht, lief he!

x-je Mika

Donderdag 14 oktober - Fysiotherapie

Vanmorgen moest ik weer naar fysiotherapie, ik moest door hoepels stappen en ze over me heen doen. Ik zag ook nog allerlei dingen waar ik eerst altijd mee speelde dus die ging ik nu ook weer pakken als ze even niet oplette. Ik moest ook nog graaien in een bak vol met hazelnootjes en dan moest ik een balletje zoeken. Ik stopte steeds nootjes in mijn zak, maar die haalde de fysiotherapeute er weer uit. Thuis vond mama toch nog een paar nootjes in mijn zak die ik er zelf weer in had gedaan, hihi.

Mika

Dinsdag 12 oktober - Ergo/logogroepje

Vandaag moest ik weer naar het ziekenhuis voor het logo-ergo groepje. Het thema was horen en kijken. Eerst weer het liedje zingen, toen weer op de trampoline, alleen deed ze nu tijdens het zingen het licht steeds uit op de maat en dat vond ik natuurlijk een beetje eng dus ben ik al springend naar mama toegekropen om haar stevig vast te houden. Daarna moesten we weer op die grote schommel met z'n allen en weer ging het licht aan en uit, toen kwam de ergotherapeute maar even bij me zitten. Toen gingen ze ook nog muziek, verdrietige muziek opzetten en daar kan ik al helemaal niet goed tegen, dus mocht ik verder bij mama zitten tot het geschommel was afgelopen. Daarna werd het leuk en gingen we muziek maken, iedereen mocht een instrument uitkiezen. Ik had een soort sambabal. Isa moest zich verstoppen en muziek maken, zodat wij konden zoeken. Toen mocht ik met mama verstoppen en moesten ze mij zoeken, dat vond ik wel weer leuk. En toen kwam het witte laken....dat betekent eten!! Ze hadden crackers neergelegd zodat we konden horen hoe het kraakte. We kregen allemaal een stukje. Maar ik zag dat ze ook een zak chips had, dus ik gaf mijn cracker terug omdat ik liever chips had. En dat kreeg ik ook, hahaha! Toen kreeg iedereen chips en hebben we lekker geknabbeld, ik weet eigenlijk niet of er nog iemand op het kraken van het geluid lette..

x-je Mika

Dinsdag 5 oktober - Ergo/logogroepje

Vanmorgen moest ik weer naar mijn ergo/logo groepje. Dit keer was iedereen er dus waren we met z'n zessen. Ik klom al gelijk met een ander kindje via de glijbaan op de trampoline. Maar rst moesten we nog zingen. Dat doen we altijd aan het begin en aan het eind. Daarna mochten we dan toch op de trampoline. Ik vroeg steeds om "deze vuist op deze vuist" en die werd dan ook een paar keer gezongen. Toen gingen we glijden van de glijbaan. Hierna werd er een soort tunneltent neergezet waar we doorheen mochten kruipen. Ik ging er in en kwam er niet meer uit. Er kwam nog een meisje bij maar die wilde alleen mijn bal pakken die ik had. We moesten wel heel erg lachen om elkaar. De andere kindjes durfden niet goed de tunnel in. Dat durfde ik vroeger ook nooit bij de fysio, nu dus wel!! Toen kregen alle mama's een rol wc-papier en daar moesten ze ons mee inwikkelen. Ik scheurde het natuurlijk meteen van me af, want dat vond ik niks. Toen we mochten scheuren vond ik het weer leuk worden! Er kwam ook nog een soort knisperpapier waar we mee mochten scheuren en in de lucht gooien. Dat vond ik echt hl leuk!! Thuis doe ik dat ook altijd met krantjes en folders. Maar op een gegeven moment moesten we alle snippers opruimen en in een doos doen. Even probeerde ik nog alles er uit te gooien, maar dat zagen ze. 
Het "eetrondje" bestond dit keer uit trekdrop want dat is weer goed voor het gevoel in je mond. Ik vond het gewoon lekker en heb er twee gegeten!! Jammie!
We kwamen m'n eigen ergotherapeute nog tegen en zij heeft nu met mama besproken welke ze gaan bestellen en mama heeft gezegd wat volgens haar de beste is voor mij en nu wordt hij dus besteld. Als de verzekering het goedkeurt komt hij over ongeveer 3 maanden. Nog even oefenen met die oude dus.

Mika

Dinsdag 28 september - Ergo/logogroepje

Vanmorgen moest ik weer naar het ziekenhuis voor mijn ergo/logogroepje. Eerst natuurlijk weer op de trampoline geklommen met z'n allen en toen gingen ze steeds met een soort laken over onze hoofden wapperen. Daarna mochten we in een soort opgeblazen bak met z'n allen graaien in droge boontjes. Dat vonden we allemaal leuk! We mochten er ook mee gooien! Daarna kwam er een bak met allerlei soorten stofjes om aan te voelen. eerst gingen ze Isa inwikkelen met een soort rekverband en wij mochten haar uitpakken. Ik ging er aan trekken en dat kon natuurlijk niet want dan viel ze om. Daarna mocht ik ingepakt, alleen ik wilde eerst ook niet, net als Isa. En het uitpakken ging me ook niet snel genoeg dus heb ik dat zlf maar gedaan.
Daarna mochten we kiezen uit hageltjes, gekleurde, appelhageltjes of hagelslag. Ik koos natuurlijk hagelslag, ik ben gk op chocola. Dat werd op een schoteltje gelegd en dan mocht je het eraf likken. Boudewijn had appeltjes hagel en dat was een beetje zuur, maar die van mij was lekker hoor! Geen probleem zonder handjes, ik probeerde het natuurlijk wel een paar keer met mijn handje, maar mama hield me dan tegen. Nou denk je vast waar is dat nou goed voor? Dat heeft te maken met de mondmotoriek, zo leer je beter je mond gebruiken bij het geluiden maken en praten. Zo, nu gaan we eerst even wandelen met Rollie.

Mika

Woensdag 22 september - Ergo/logogroepje

Dinsdag moesten we weer naar het ziekenhuis voor het ergo/logogroepje. We gingen natuurlijk eerst weer springen op de trampoline met een heleboel balletjes erbij dit keer. Daarna gingen alle balletjes op de grote schommel waar we vorige keer met z'n allen op zaten. Ik dacht dat dat weer moest dus ik probeerde er op te klimmen en toen heeft mama me geholpen. De andere kindjes gingen me heen en weer schommelen en ik zat tussen alle balletjes. Tot ze wat harder gingen duwen, toen wou ik er weer af. We mochten ook nog een kaars uitblazen en toen waren alle lichten uit, spannend joh! Toen kwam het grote laken weer en ik weet al wat dt betekent!! Lekkers eten! Dit keer 4 bordjes met fruit. Kiwi, banaan, sinaasappel en appel. We mochten zelf pakken, maar ik pakte alleen maar appel. Mama stopte nog een stukje sinaasappel in mijn mond, bah zuur! Ik heb lekker van die appeltjes zitten happen. Toen het afgelopen was kwamen we mijn eigen ergotherapeute nog tegen en zei had al gehoord over mijn rollie en dat ik die achterwaartse weer had. Zij vond eigenlijk ook dat we eerst moeten kijken of het met deze posterior (achterwaartse) wel goed gaat, omdat ze anders tch liever die voorwaartse bestelt. Gelukkig, zij begrijpt tenminste wat papa en mama bedoelen. Zij zegt ook wel dat kindjes vaak wat mooier rechtop lopen met een posterior, maar zij vindt het ook belangrijker dat ik me er lekker bij voel.
Toen kwam papa er ook aan, want we hadden nog een afspraak in het ziekenhuis, met de maatschappelijk werkster. Zij begeleidt papa en mama met allerlei zaken die met mij te maken hebben. Zij vindt het wel handiger als papa en mama mij volgende keer even naar de opvang brengen. Die zit op dezelfde afdeling en daar is ook een zandbak! We zijn er even gaan kijken en ik zag hl veel speelgoed. Mama en papa denken dat de maat.w. op die manier hun probeert te laten wennen aan het brengen naar een psz. Zij heeft het daar iedere keer over en de rev.arts ook. En de eerste keer had ze gezegd dat ik gewoon mee mocht naar de afspraken. Maar dat vragen ze volgende keer wel weer. 

Mika

Woensdag 15 september - Ergo/logogroepje

Gister moest ik weer naar het ergo/logo groepje. Dit keer was het thema evenwicht. We begonnen weer met op de trampoline springen en zingen. Daarna hebben we weer met die hle grote bal gerold en mochten we er omstebeurt op liggen, dat vond ik pas cht leuk. Totdat ik er af moest en er een ander kindje op mocht. Er werd ook een soort groot schommelbed opgehangen waar we met zn allen op moesten zitten. Ik zat mooi op de rand op m'n billen, toen moest ik opeens op de hoek gaan zitten, terwijl ik net goed zat! Toen vond ik het maar vervelend, want toen zat ik dus op m'n knietjes terwijl er geschommeld werd. Daarna gingen we wel iets heel erg leuks doen weer. Het laken werd weer wapperend neergelegd en we moesten er op gaan zitten. Toen kwam er een zak Bugles (chippies) tevoorschijn en kregen we er allemaal n op onze vinger. En dan mocht je hem in je mondje stoppen! Toen ik hem op had wilde ik er nog wel n, ik ging dus heel dichtbij zitten. Isa, het meisje naast mij wilde dat ook en op een gegeven moment zat Joke, de logopediste, tegen een ander kindje te praten en Isa pakte zo het chippie uit haar hand en at het op! Daar moest ik wel heel erg om lachen.

Mama had nog gevraagd of ik een nieuwe rollator kon krijgen, maar daar wordt nog over gebeld. Volgens mama gaat het allemaal een beetje vreemd. En dat terwijl ik er net lekker mee begon te lopen!

x-je Mika

Donderdag 9 september - Fysiotherapie
(+vrijdag 10 september)

Donderdag 9 september zijn papa en mama dus 5 jaar getrouwd. Dat was toch een beetje feest. 
's Morgens moest ik eerst naar fysiotherapie. Francisca was er weer, ze was met zwangerschapsverlof geweest en nu was ze er weer. Ze vond me heel erg gegroeid. Ik moest weer klimmen over kussens en toen naar de trampoline. Later mocht ik nog op een hl groot bord krijten. Ik zag heel hoog op een plank nog een puzzel van de teletubbies staan. Na wel 5 minuten roepen en wijzen hadden ze eindelijk door wat ik wilde hebben.

Mika

Dinsdag 7 september - Ergo/logogroepje

Vanmorgen ben ik voor het eerst in het groepje in het VU geweest. Dat is een groepje van 6 kindjes die spelenderwijs ergotherapie en logopedie gecombineerd krijgen. Er is dus ook een logopediste en een ergotherapeute bij. We begonnen met het voorstellen en daarna gingen we een liedje zingen. We hebben ook nog met z'n allen op de trampoline gezeten en gesprongen. En wat denk je, gingen ze "deze vuist op deze vuist" van ome Willem zingen!! Dat was pas leuk! Daarna gingen we met z'n allen in een kring zitten en mochten we op een hle grote bal trommelen. Die bal was wel een meter hoog! Daarna gingen we overrollen met de bal en daarna mochten we er omstebeurt op zitten en dan zongen ze; "op een grote paddestoel.." en dan ging je op het laatst hoepla...met de beentjes in de lucht.

We gingen ook nog met z'n allen ontbijtkoek eten, ik ging het eerst lekker kneden, maar dat mocht gewoon hoor. "Goed voor de ontwikkeling" zeiden ze. En toen ik geen trek meer had deed ik m'n bordje in de lucht op z'n kop! Haha, mama zei mag niet, maar anderen gingen lachen dus deed ik het nog een paar keer. Daarna mochten we met z'n allen een soort rijstkussentjes uit een doos halen, maar 1 jongetje deed ze er steeds in en dat wilde ik niet dus gooide ik ze weer alle kanten op.. Toen gingen we weer zingen en was het alweer afgelopen, dat vond ik wel jammer want ik begon net door te krijgen wanneer ik m'n handjes in de lucht moest doen. Maar gelukkig is het volgende week dinsdag alweer.

Later heb ik nog met rollie gewandeld, de wieltjes zijn niet helemaal goed meer, dus verloor ik 2 keer m'n evenwicht. Hopelijk kan ik volgende week deze weer omruilen voor een goede bij de revalidatie-arts.

Mika

 

Woensdag 18 augustus - Fysiotherapie - Ergotherapie

Gister moest ik weer naar fysiotherapie, papa ging ook mee dit keer want hij heeft vakantie. Mijn rollator was mee om aan de fysio te laten zien. Ze vond het heel erg knap van me. Ze vond ook dat ik er een mooie rechte houding bij had. Verder heb ik daar nog wat stapelspelletjes gedaan, maar ik vond natuurlijk het omgooien het allerleukste.

Vanmorgen vroeg zijn we naar ergotherapie geweest. Ik mocht een soort ketting van zachte balletjes met klittenband eraan uit elkaar trekken en weer ringen om zo'n paaltje doen. We hebben ook nog even geoefend met de 'voorwaartse' rollator en nu hebben we die mee naar huis. Die andere is weer terug, zodat we thuis uit kunnen proberen of deze misschien makkelijker voor mij is. Bij die 'achterwaartse' vond ik het namelijk eng om er zelf bij te gaan staan en lopen omdat ik me dan moet omdraaien. Met die voorwaartse kan ik opstaan en meteen weglopen. 

Met mijn middagslaapjes lukt het niet zo, al sinds vrijdag niet. Eergister sliep ik 10 minuten en gister 5.... Mama is erg benieuwd wat het vandaag zal worden!

Mika

Woensdag 11 augustus - Ergotherapie

Ik lag nog lekker te slapen toen mama me om 7:50 wakker maakte. Ik moest wakker worden want ik moest om 8:30 uur bij ergotherapie zijn. Papa, Nikita, Mama en ik gingen tegelijk naar buiten. Maar Nikita ging bij papa in de auto en dat vond ik cht niet leuk hoor. Daarom ging ik ook heel hard huilen.. Nikita ging vandaag bij papa op de zaak werken. Onderweg keek ik de hele tijd in de rondte of ik papa zag rijden maar nee hoor. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis was hij ook al niet dus zette ik het weer op een brullen. Net zolang tot we in de lift stonden. Ik snap niet waarom iedereen me nou zo aankeek
Maargoed bij de ergotherapeut moest ik blokjes stapelen en ringen om een paaltje doen, maar ik bleef steeds naar de deur kijken of papa er toch niet aan kwam. Normaal gaat hij altijd mee naar ergotherapie. Doordat ik niet oplette dacht de ergotherapeute dat ik misschien wel wilde scheuren en plakken. Dat vond ik wel wat. Daarna mocht ik de snippers met lijm op een groot papier plakken. Ik dacht dat de lijm verf was en smeerde de kwast over het hele papier. Dus kreeg ik verf om te schilderen. Wow, dat was leuk! Ik heb ook mijn handjes geschilderd en uiteindelijk mijn handjes in de verfpot gedaan. Dat mocht gewoon! Toen ben ik lekker met mijn handjes gaan verven. Ik begin het steeds leuker te vinden bij die ergotherapeute!

Mika

 

Zondag 8 augustus - Logopedie

Zaterdagmorgen zijn we weer naar logopedie geweest. Het gaat nu iets beter, ik ben iets minder snel afgeleid maar toch nog wel te veel. Vandaag moest ik weer blazen op allerlei fluitjes en ook nog een soort spelletje doen. Ik moest dan op de kaart hetzelfde plaatje leggen die ernaast lagen. 

x-je Mika

Woensdag 4 augustus- Ergotherapie

Vanmorgen moest ik weer naar Ergotherapie in het ziekenhuis. De Ergotherapeute had 2 rollators. Eerst mocht ik met de voorwaartse gaan oefenen. Dat wil zeggen dat hij voor je uit rijdt. Het ging prima door de gangen heen!! Papa en mama waren heel erg trots op me! Daarna mocht ik met de achterwaartse rollator oefenen. Die staat dan achter je en kan alleen maar vooruit rijden zodat je niet achterover kunt vallen. De ergo vond dat ik mooier stond met die achterwaartse en daar ging het ook heel goed mee. Tijdens het lopen door de gangen kwamen we nog een glijbaantje tegen en daar mocht ik een paar keer afglijden. Eigenlijk moest ik weer gaan stappen maar wilde nog even op mijn buik glijden. Dat vond ik natuurlijk ook erg leuk! De tijd vloog vandaag om bij de ergo, zo leuk vond ik het. Nu heb ik de achterwaartse rollator te leen voor een maand om te kijken of ik er cht alleen mee kan gaan lopen. (kijk bij de foto's om hem te zien) Daarna gaan ze er eventueel 1 voor me bestellen. Maarja, dat duurt dan helaas wel 3 maanden.

x-je Mika

Donderdag 29 juli 2004 - Ergotherapie

Gisterochtend (woensdag) moest ik naar Ergotherapie. Het ging best goed. Ik moest laten zien hoe goed ik sommige spelletjes kan spelen. Zo moest ik bijvoorbeeld een balletje in een soort huisje gooien en dan rolde dat balletje helemaal naar beneden. En een torentje maken van een soort plastic bakjes, maar op een gegeven moment wilde ik gewoon lekker weer doen waar k zin in had. Helaas was dat niet de bedoeling. Ik vond het vooral leuk om met zo'n babycenter te spelen, jeweetwel, zo'n ding wat altijd in de box hangt met allerlei knopjes en belletjes. Volgende week gaan we even kijken of er een rollatortje is waar ik achter (of voor) kan staan, zodat die eventueel besteld kan worden. Dan kan ik me wat beter voortbewegen en misschien leer ik dan ook wat beter mijn evenwicht te bewaren. Het is alleen wat lastig dat dat wel 3 maanden kan duren zo'n bestelling . Maargoed eerst maar kijken hoe het gaat volgende week. Want een half jaar geleden vond ik het maar niks zo'n ding.

x-je Mika

Woensdag 14 juli 2004

Vorige week donderdag 8 juli zijn we weer naar het ziekenhuis geweest. Dit keer omdat papa en mama met een maatschappelijk werkster moesten gaan praten om te kijken of zij ergens mee kan helpen. Praktische dingen. Ik heb ondertussen weer lekker kunnen spelen want er was een mand met allemaal speeltjes. 

x-je Mika

Dinsdag 6 juli 2004 - Logopedie - Fysiotherapie

Zaterdagmorgen, 3 juli, moest ik naar logopedie. Nu haalde de logopediste een soort doosje tevoorschijn met een aantal voorwerpjes die ze op tafel uitstalde. Ze zette mij op een stoel aan tafel maar dat vond ik doodeng die stoel dus toen ging ik huilen. Gelukkig mocht ik toen bij mama op schoot zitten. Toen vroeg ze om de bal, dus die pakte ik en die moest in het doosje, toen vroeg ze pop, auto enz., alleen toen had ik geen zin meer en ging om me heen kijken naar al dat andere leuke speelgoed wat daar was. Uiteindelijk kwam ze met iets heel leuks, een banaan waar bellen uit kwamen als je er op blies. Maar juist dat blazen vond ik nog best moeilijk hoor. Ik had liever dat zij dat deed en dan ging ik ze wel pakken! Ik mocht ook nog op een mondharmonica blazen en dat lukt ook nog even!
Toen we thuis waren heeft mama mijn haartjes weer kortgeknipt. Papa zegt dat ik heel stoer ben nu. Wat later die middag kwamen Ronald en Sandra met Amy en Jasmin. Amy kan al een beetje kruipen. En zij vindt net als ik mijn drumstel heel erg leuk . Haha, kunnen we samen later een bandje vormen.

Daarna zijn we nog naar ome Dave en tante Anita geweest en hebben we mijn nieuwe neefje bewonderd, het is een poepie! Hij heeft hele donkere haartjes. Ik moet nog wel hl voorzichtig met hem zijn, want hij is nog heel teer natuurlijk. Maar zoooo lief!

Vandaag, dinsdag dus, ben ik weer naar fysiotherapie geweest. Kon ik laten zien dat ik aan n handje kon stappen . Ze vond het hl erg goed van me en was ook trots op me. Ik wilde natuurlijk weer het liefst in de grote ruimte. Daar was nog een jongetje van mijn leeftijd, Renzo. Hij ging door een soort tunneltje kruipen en toen ik dat ook ging doen, probeerde in in het midden rechtop te gaan en dat ging niet, toen werd ik een beetje bang. Ik heb ook nog bij de grote spiegel een oefening gedaan, figuurtjes van de spiegel pakken die er op geplakt zaten met scheerschuim. Ik mocht lekker kliederen met m'n handjes op de spiegel, maar ik ging het zelf ook weer schoonvegen hoor met een doek. Dat vond ik ook leuk om te doen.

x-je Mika

 

Vrijdag 2 juli 2004 - Ergotherapie

Er is een hoop gebeurd de laatste dagen. Maandag 28 juni ben ik voor het eerst naar de Ergotherapeut geweest. Die hadden we nog niet gehad in het lijstje van specialisten. Toen we in de ruimte binnenkwamen zag ik gelijk al zoveel dingen om mee te spelen dat ik het al prima vond. Terwijl papa en mama weer hl veel vragen moesten beantwoorden ben ik even op onderzoek uitgegaan. Er was ook een stagiaire bij dus die kon mooi even met mij spelen. We deden een leuk spelletje waarbij ik een balletje in een torentje moest gooien en dan rolde hij aan de zijkant via een gootje naar een belletje. Ik moest daar zo om lachen, maar na 10x of 20x(?!) vond ik het welletjes en ging ik proberen of het gootje eraf kon. Maar je raadt het al....dat mocht niet. Maargoed, de Ergotherapeute was toch wel tevreden over mijn houding en wil eventueel, als papa en mama dat willen, wat aan mijn spel gaan werken. Papa en mama hebben nu met de Ergotherapeute afgesproken dat er 5 afspraken zullen volgen. Ik hou jullie op de hoogte.

x-je Mika

Zaterdag 12 juni - Fysiotherapie

Dinsdag moest ik weer naar fysiotherapie. Dit keer had ik een plastic tennisracket gevonden en ik mocht er nog mee spelen ook. Ik heb er zelfs een bal die op de grond lag mee weggeslagen . Toen ze het racket afpakte en hoger weglegde, sprong ik op en pakte hem weer. Goedzo! zei ze, maar tja, dat kon ik natuurlijk allang. Sterker nog, donderdag heb ik voor het eerst aan n handje gelopen met mama! Dat is knap he! Mama was dan ook supertrots op mij. Toen Nikita uit school kwam heb ik het ook nog even laten zien en 's avonds aan papa ook natuurlijk.

x-je Mika

Zaterdag 5 juni - Logopedie

Vanmorgen voelde ik me al een stuk beter dus is mama toch maar met mij naar de logopediste gegaan. Het was de 1e keer en dan is het natuurlijk vervelend om al af te moeten zeggen. Het is lekker dicht in de buurt. Er was daar allemaal leuk speelgoed. De logopediste ging allemaal vragen over mij stellen aan mama en ik kon lekker spelen. Ze liet me expres even lekker spelen, zodat ik volgende keer alvast wat aan de omgeving gewend ben. Ik speelde met Ernie en Bert en toen wilde mama laten zien wat ik allemaal begrijp, dus zei ze steeds: "waar is Ernie z'n neus?". Maar ik had veel te veel te zien dus dr had ik geen tijd voor mama!
Nu heeft mama een lijst met woordjes meegekregen waar ze op moet aankruisen wat ik al kan zeggen of evt. wat mijn eigen woordjes zijn. 
Ik werd alleen een beetje boos op die mevrouw toen ze zei dat het afgelopen was en ze de pannetjes, waar ik zo lekker mee aan het spelen was, afpakte. Dus gooide ik er eentje weg. Maar toen ze zei dat ik er de volgende keer weer mee mocht spelen vond ik het oke.

x-je Mika

 

Donderdag 13 mei - Fysio - Revalidatiearts - Neuroloog

Dinsdag de 11e moest ik weer naar de fysiotherapeute. Toen we binnenkwamen vond ik het nog wel leuk. Er was nog een kindje in de wachtruimte waar ik zo om moest lachen! Het begon al dat ik in de kleine fysioruimte moest, ik wilde naar de grote zaal en bleef mopperen en naar de deur gaan. Uiteindelijk mocht ik in de grote zaal. Ik zag die box met balletjes waar ik vorige keer mee mocht spelen, dus die wilde ik openmaken, mocht het niet!! Ze gaf me een speeltje om het vervolgens weer af te pakken en op een tafeltje te leggen. Ze wilde me laten staan, maar dat wilde ik niet. Laat ze me ook nog schrikken met zo'n dingetje wat je omdraait en dan een koe hoort loeien, moeeeee deed dat ding. Ik moest heel erg huilen van de schrik. Kortom, fysio was deze week niet zo'n succes. 

Vanmorgen moesten we naar het ziekenhuis, eerst naar de rev.arts. Die was op zich tevreden, maar heeft nu wel een verwijsbriefje voor logopedie meegegeven, dus daar moet ik binnenkort naar toe. Om toch het spreken wat te stimuleren. Ook krijg ik binnenkort een oproep voor ergotherapie, daar gaan ze observeren wat ik nu precies wel en niet kan.

Daarna hadden we direct een afspraak bij de neuroloog. Die vindt dat ik goed ontwikkel. Hij zegt dat ik cerebrale parese in de dyskinetische vorm heb. In gewone taal betekent dit dat ik een motorische bewegingstoornis heb door het zuurstofgebrek bij de geboorte. Wat ik heb is zeldzaam volgens de neuroloog, omdat veel kindjes de spastische vorm hebben en ik de diskynetische. Ik hoef pas over een jaar terug te komen! Maar de neuroloog vindt het altijd leuk mij weer te zien hoor!

Nog 1 nachtje slapen en dan komt Nikita weer thuis!!

x-je Mika

17 maart 2004 - Fysiotherapie

Gister ben ik weer bij de fysiotherapeute geweest. Ik wilde weer niet zoveel doen wat zij wilde, maar ze pakt ook altijd af waar ik net lekker mee speel. Dan gaat ze het hoog houden om te kijken of ik goed evenwicht houd. Ik durf alleen niet zo snel meer te staan als iets een beetje wiebelt. Dat komt denk ik omdat ik een week of 2 geleden ben gevallen toen ik probeerde uit bedje te klimmen. Ik had een bult op m'n koppie maar verder gelukkig niks. Alleen heeel erg geschrokken! En papa, mama, Nikita en Sander ook. Ze stonden allemaal verschrikt te kijken.
Maar sinds die dag durf ik ook niet zo goed op de bank, ik ben een beetje bang geworden dus nu moet mama weer een heleboel dingetjes opnieuw met me oefenen. Volgens de fysiotherapeute is mijn zithouding nog steeds niet goed. Mama zei al dat ik thuis goed kon zitten en zelfs dingen boven me pakken terwijl ik op de commode zit. Ze vertelde er ook bij dat ik veel beter zit als ik me veilig voel en als je me alleen laat dat ik niet meer op m'n billetjes wil blijven zitten maar alleen op m'n knietjes. 
Op een gegeven moment vond ik de sleutels van de fysio, leuk! Wat denk je, pakt ze die ook weer af en laat mama aan de andere kant van het lokaal met de sleutels roepen zodat ik erheen loop achter het karretje. Nou, dat heb ik dan maar gedaan maar wl onder luid protest want ik vond het vreselijk eng!

x-je Mika

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13-01-11

Copyright 2004-2011 Mama's webdesign